Названо помилку під час заварювання кави, яка робить напій несмачним

Багато людей просто не уявляють свій день без кави. Напій тонізує та пробуджує організм. Але якщо готувати напій в домашніх умовах – смак не завжди виходить вдалим. Все це через одну банальну помилку, яку часто допускають.

Редакція FoodOboz розповість, чому домашня кава виходить несмачною. Є один нюанс, який дуже важливо врахувати.

Що може зіпсувати смак кави

Багато людей переконані, що заварювати каву потрібно саме окропом. Але це дуже груба помилка. Смак напою, який приготований таким чином, вас точно не порадує.

Справа в тому, що вода. яка нагріта до 100 градусів, вливає на ефірні, які є в каві. Через це смак може бути дуже гірким і терпким.Якщо ви використовуєте розчинну каву – окріп може активізувати в ній дію штучних ароматизаторів та підсилювачів смаку.

Як заварити каву, щоб вона була смачною і міцною

Оптимальна температура – це 95 градусів. Кава буде достатньо міцною. Якщо ви хочете більш тонкий смак – вода може бути 98 градусів. Після того, як чайник закипів, потрібно просто почекати приблизно 50 секунд, щоб температура оптимізувалась.

Також, можна накрити чашку тарілочкою, щоб смак був більш насиченим.

Автоцивілка 2025 - що нового в обов’язковому автострахуванні

середа, 9 квітень 2025, 14:27

З цього року почав діяти Закон «Про обов’язкове страхування…», що суттєво змінив правила на страховому ринку нашої країни. Дали старт поступовому підвищенню максимальних розмірів страхових виплат та наближенню їх до європейських стандартів. Крім того, ...

Дачникам на замітку! Чим підживити полуницю навесні, щоб отримати гарний урожай

середа, 9 квітень 2025, 12:05

Полуниця – улюблений фрукт, як дітей, так і дорослих. Для того, щоб виростити її вдома, треба знати кілька нюансів. Наприклад, варто удобрювати її тричі на рік, щоб вона давала гарні плоди. Це пов’язано з тим, що полуниця зазвичай росте кілька років пі...