Названо помилку під час заварювання кави, яка робить напій несмачним

Багато людей просто не уявляють свій день без кави. Напій тонізує та пробуджує організм. Але якщо готувати напій в домашніх умовах – смак не завжди виходить вдалим. Все це через одну банальну помилку, яку часто допускають.

Редакція FoodOboz розповість, чому домашня кава виходить несмачною. Є один нюанс, який дуже важливо врахувати.

Що може зіпсувати смак кави

Багато людей переконані, що заварювати каву потрібно саме окропом. Але це дуже груба помилка. Смак напою, який приготований таким чином, вас точно не порадує.

Справа в тому, що вода. яка нагріта до 100 градусів, вливає на ефірні, які є в каві. Через це смак може бути дуже гірким і терпким.Якщо ви використовуєте розчинну каву – окріп може активізувати в ній дію штучних ароматизаторів та підсилювачів смаку.

Як заварити каву, щоб вона була смачною і міцною

Оптимальна температура – це 95 градусів. Кава буде достатньо міцною. Якщо ви хочете більш тонкий смак – вода може бути 98 градусів. Після того, як чайник закипів, потрібно просто почекати приблизно 50 секунд, щоб температура оптимізувалась.

Також, можна накрити чашку тарілочкою, щоб смак був більш насиченим.

Швидко й смачно! Як приготувати гречаники - альтернативу дерунам

вівторок, 25 червень 2024, 18:07

Деруни готують частіше, ніж гречаники. Якщо ви їх скуштуєте, то зміните свою думку. Зрештою, це не тільки смачно, але й корисно. Читайте рецепт приготування далі у статті, передають Патріоти України. Для приготування вам потрібні такі компоненти:. Цибу...

А ви це знали? Чому не можна заливати чай окропом

вівторок, 25 червень 2024, 17:30

Чай - улюблений напій багатьох українців. Однак, мало хто задумується про те, що неправильна температура води під час заварювання повністю його псує, передають Патріоти України. Через окріп смак та аромат чаю можуть бути повністю зіпсовані. А ще неправ...