Названо три відомих продукти, які можуть зіпсувати фарш

Ніхто не буде сперечатися, що в кожної господині є власний рецепт ідеальних котлет. Хтось додає розмочений хліб у молоці або воді, інші вважають, що цибуля в фарші зайва. Часто можна почути про кулінарну боротьбу за соковитість котлет. Так, в цій улюбленій багатьма страві є певні нюанси.

Подробиці

Кулінари та шеф-кухарі сходяться в думці, що є певні категорії продуктів, які здатні зіпсувати смак котлет. І на першому місці батон та молоко, про які ми вже згадували. Ці інгредієнти додають з метою надання фаршу соковитості. Проте не всі знають, що молоко може зробити м’ясо жорстким на смак. Така в них взаємодія. Саме тому рекомендується батон замочувати в воді.

Ви теж додаєте яйце до котлет? Так робить більшість. Хоча б раз спробуйте не додавати його до фаршу. Подивіться на ефект. Котлети без яйця стануть більш м’які та повітряні. Часник досить специфічний. Не завжди він добре грає роль прянощі у фарші. Досвідчені кулінари радять не класти його. Без нього котлети не стануть гіршими, навпаки, не буде ризику їх зіпсувати.

А ви це знали? Чому фахівці не радять копати картоплю до 6 вересня

понеділок, 8 вересень 2025, 7:45

До 6 вересня триває період зростального Місяця. У цей час усі поживні сили рослини піднімаються вгору - до стебел і бадилля, водночас бульби залишаються “обділеними”. Наслідки такого збирання невтішні, передають Патріоти України. Саме цього дня розпочи...

Народні прикмети на 8 вересня. Різдво Пресвятої Богородиці. Що потрібно зробити жінкам на Другу Пречисту

понеділок, 8 вересень 2025, 7:06

8 вересня за новим церковним календарем (21 вересня за старим) Церква вшановує одне з 12 найважливіших свят після Великодня: Різдво Пресвятої Богородиці, молитва до Котрої у цей день вважається особливо бажаною. Також сьогодні день пам'яті ікони Софії ...