Ніхто не буде сперечатися, що в кожної господині є власний рецепт ідеальних котлет. Хтось додає розмочений хліб у молоці або воді, інші вважають, що цибуля в фарші зайва. Часто можна почути про кулінарну боротьбу за соковитість котлет. Так, в цій улюбленій багатьма страві є певні нюанси.
Кулінари та шеф-кухарі сходяться в думці, що є певні категорії продуктів, які здатні зіпсувати смак котлет. І на першому місці батон та молоко, про які ми вже згадували. Ці інгредієнти додають з метою надання фаршу соковитості. Проте не всі знають, що молоко може зробити м’ясо жорстким на смак. Така в них взаємодія. Саме тому рекомендується батон замочувати в воді.
Ви теж додаєте яйце до котлет? Так робить більшість. Хоча б раз спробуйте не додавати його до фаршу. Подивіться на ефект. Котлети без яйця стануть більш м’які та повітряні. Часник досить специфічний. Не завжди він добре грає роль прянощі у фарші. Досвідчені кулінари радять не класти його. Без нього котлети не стануть гіршими, навпаки, не буде ризику їх зіпсувати.
Коли мова заходить про суперфуди, найчастіше на думку спадають авокадо чи насіння чіа. Але, за словами кардіолога та автора бестселерів за версією New York Times Алехандро Юнгера, справжній герой для серця - звичайний буряк. Так, цей скромний коренеплі...
Якщо ви щовечора перевертаєтесь у ліжку, дивлячись у стелю та шукаючи поради в Google як заснути, можливо, настав час спробувати один несподівано ефективний метод, передають Патріоти України. Експерт зі сну Мартін Сілі з компанії MattressNextDay радить...