Не буде плям і розводів! Як почистити матові кухонні шафки

Регулярне прибирання - запорука не лише естетично привабливого простору, а й здоров’я всієї родини. Бактерії та пліснява на поверхнях можуть викликати ряд захворювань - від дерматитів до хвороб дихальних шляхів, передають Патріоти України.

Варто не забувати чистити кухонні шафи. Загалом достатньо одного разу на місяць, але, звісно, якщо ви помітили жир чи бруд, краще видалити їх якомога швидше. Експерти розповіли, чим мити шафки на кухні.

Як очистити кухонні шафи

Цей лайфхак підійде для звичайних та матових кухонних шаф. Збереження привабливості бездоганного матового покриття вимагає додаткових зусиль, однак у нагоді стануть підручні засоби.

Що вам знадобиться:

  • серветка з мікрофібри;
  • щітка з м’якою щетиною;
  • засіб для миття посуду;
  • харчова сода;
  • білий оцет.

Покрокова інструкція

Крок 1

Коли справа доходить до чищення кухні, завжди найкраще починати з так званої інвентаризації. Слід перебрати приправи та крупи у шафах, перемити склянки та посуд.

"Витріть пил або сміття з кухонної шафи за допомогою чистої й сухої тканини з мікроволокна або щітки з м’якою щетиною", – пропонує Емілі Беррон, спеціалістка із прибирання в Property Rescue.

Крок 2

Тепер слід перейти до ретельного очищення поверхонь. Налийте у ємність теплу воду, додайте кілька крапель засобу для миття посуду. Для стійких плям чи розливів варто використати суміш оцту та соди. Потужна хімічна реакція сприятиме розщепленню молекул жиру.

Крок 3

Не менш важливо очистити поверхні від засобів для миття, щоб запобігти розводам. Переконайтеся, що шафи повністю висохли, перш ніж ставити посуд назад. Надлишок вологи може сприяти розвитку цвілі. Скористайтеся сухою тканиною з мікроволокна, щоб зібрати зайву вологу, і залиште дверцята шафи відкритими, доки вони повністю не висохнуть.

Все дуже просто! Як зробити, щоб вермішель не розварилася у супі

субота, 11 травень 2024, 9:07

Бульйон з вермішеллю або картопляний суп — гарна ідея для обіду. Одночасно проста та смачна страва. Але є один невеликий нюанс. Страву легко зіпсувати розвареною вермішеллю. Що треба зробити, щоб уникнути цієї неприємності, зберегти форму макаронних ви...

От у чому секрет! Який простий інгредієнт допоможе надати котлетам пишності

субота, 11 травень 2024, 8:12

Досвідчені господині і навіть професійні кухарі часто додають у котлети особливі компоненти, які повинні надати страві апетитної пишної форми. Однак деякі інгредієнти можуть надавати надто очевидного відтінку смаку, що може трохи зіпсувати враження від...