Багаторазові спроби зварити розсипчастий рис у багатьох людей завершуються утворенням одного суцільного кому з крупи. Продукт містить багато клейковини, тому просто відварити його в пропорції 1:2 не вийде. Найкращим рішенням в цій справі буде скористатись декількома простими лайфхаками, передають Патріоти України.
Ідеальною технологією приготування розсипчастого і соковитого рису поділився кулінар Олександр Огороднік (o_gorodnik) Instagram. Чоловік зауважує, що одна з найчастіших помилок – це замочувати рис в холодній воді.
Що робить рис розсипчастим:
1. Засипати крупу потрібно в ледь киплячу воду.
2. Обов'язково воду потрібно солити – це найважливіше.
3. Після того, як ви злили воду, додайте оливкову олію.
Інгредієнти:вода – 1.5 л
Спосіб приготування:
1. Воду вилити в каструлю.
2. Додати сіль.
3. Додати лаврове листя та корицю.
4. Довести воду до кипіння.
5. Висипати рис в киплячу воду.
6. Проварити 10 хвилин і перемішати.
7. Зменшити вогонь, щоб рис не дуже кипів.
8. Злити воду через сито.
9. Додати в рис оливкову олію.
10. Можна використовувати як гарнір або додавати в начинки.
Набряки, або затримка води в організмі, можуть бути спричинені різними факторами, включаючи неправильне харчування. Деякі продукти можуть сприяти затримці води через їхній вплив на рівень натрію, вуглеводів або інших компонентів, що можуть порушувати б...
Гречка — це дуже корисний продукт, який має багато переваг для здоров'я. Вона багата на вітаміни, мінерали, клітковину та білки, тому регулярне споживання гречки може мати позитивний вплив на організм. Проте, як і з будь-яким іншим продуктом, важливо д...