Не буде злипатись навіть дешевий рис! Простий лайфхак, який здивує

Багаторазові спроби зварити розсипчастий рис у багатьох людей завершуються утворенням одного суцільного кому з крупи. Продукт містить багато клейковини, тому просто відварити його в пропорції 1:2 не вийде. Найкращим рішенням в цій справі буде скористатись декількома простими лайфхаками, передають Патріоти України.

Ідеальною технологією приготування розсипчастого і соковитого рису поділився кулінар Олександр Огороднік (o_gorodnik) Instagram. Чоловік зауважує, що одна з найчастіших помилок – це замочувати рис в холодній воді.

Що робить рис розсипчастим:

1. Засипати крупу потрібно в ледь киплячу воду.

2. Обов'язково воду потрібно солити – це найважливіше.

3. Після того, як ви злили воду, додайте оливкову олію.

Інгредієнти:вода – 1.5 л

  • сіль (без гірки) – 2 ч.л.
  • паличка кориці (за бажанням) – 1 шт.
  • лаврове листя – 2 шт. (за бажанням)
  • рис – 200 г (будь-якого сорту)
  • оливкова олія – 2 ст.л.

Спосіб приготування:

1. Воду вилити в каструлю.

2. Додати сіль.

3. Додати лаврове листя та корицю.

4. Довести воду до кипіння.

5. Висипати рис в киплячу воду.

6. Проварити 10 хвилин і перемішати.

7. Зменшити вогонь, щоб рис не дуже кипів.

8. Злити воду через сито.

9. Додати в рис оливкову олію.

10. Можна використовувати як гарнір або додавати в начинки.

А ви це знали? Чому категорично не можна засинати з увімкненим телевізором

неділя, 28 грудень 2025, 23:10

Дуже часто перегляд телепередач або серіалів - один із найпопулярніших видів вечірнього відпочинку. Заснути досить легко. Про це пише видання Starsinsider, передають Патріоти України. Якщо таке відбувається часто, поступово формується вечірній ритуал, ...

Ви могли це не знати! Чому олія піниться під час смаження та як цього уникнути

неділя, 28 грудень 2025, 19:06

Піна на сковороді під час смаження - це нормально і не небезпечно. Основні причини, передають Патріоти України. Як запобігти піноутворенню:. Висновок: піна — природне явище, але правильна підготовка їжі та контроль температури зменшують її утворення та...