Не будуть склеюватися та розварюватися! Коли правильно солити макарони - кулінарний лайфхак

Макарони - це страва, яку можна смачно та бюджетно приготувати з фаршем, тунцем, м'ясом, тушкованкою, сиром чи філе. Але не всі вміють правильно готувати цей продукт, в результаті - макарони розварюються і стають дуже м'якими, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz зібрала інформацію та розповість, як правильно варити та коли потрібно солити макарони, щоб вони були смачними та не склеювалися.

Дехто звик солити ще холодну воду перед варінням, хтось додає сіль у вже готові макарони. Але обидва варіанти не є правильними. Як запевняють досвідчені господині, завдяки солі продукт рівномірно звариться і водночас залишиться в міру твердим. В той час як макарони без додавання солі вийдуть занадто прісними.

В ідеалі під час варіння такого гарніру слід додавати сіль, декілька чайних ложок соняшникової олії і обов'язково розрахувати правильні пропорції води. У такий спосіб макарони не злипнуться і не розваряться.

Відтак, сіль потрібно додавати у киплячу воду і почекати, поки вона її у себе вбере. Тільки після цього слід кидати самі макарони. Обов'язково перемішайте їх після цього, щоб не злиплись. Оптимальні пропорції становлять: 1 л води\8-10 г солі.

А ви це знали? Ромашковий чай може бути небезпечним - ось кому не варто пити

субота, 1 листопад 2025, 23:10

Надмірне вживання ромашкового чаю, який у цілому вважається безпечним, може бути небезпечним для здоров'я та викликати низку проблем, особливо у людей, які приймають певні ліки. Більшість експертів вважають безпечним вживання від однієї до трьох чашок ...

Не робіть помилок! Чому туш склеює вії

субота, 1 листопад 2025, 19:10

Купуючи собі туш, ми сподіваємось, що вона виправдає обіцянки з реклами – буде гарно розділяти вії, робити їх довшими та густішими на вигляд. Але нерідко результат у макіяжі виявляється не таким вдалим. Що ж може призводити до цього, передають Патріоти...