Не будуть склеюватися та розварюватися! Коли правильно солити макарони - кулінарний лайфхак

Макарони - це страва, яку можна смачно та бюджетно приготувати з фаршем, тунцем, м'ясом, тушкованкою, сиром чи філе. Але не всі вміють правильно готувати цей продукт, в результаті - макарони розварюються і стають дуже м'якими, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz зібрала інформацію та розповість, як правильно варити та коли потрібно солити макарони, щоб вони були смачними та не склеювалися.

Дехто звик солити ще холодну воду перед варінням, хтось додає сіль у вже готові макарони. Але обидва варіанти не є правильними. Як запевняють досвідчені господині, завдяки солі продукт рівномірно звариться і водночас залишиться в міру твердим. В той час як макарони без додавання солі вийдуть занадто прісними.

В ідеалі під час варіння такого гарніру слід додавати сіль, декілька чайних ложок соняшникової олії і обов'язково розрахувати правильні пропорції води. У такий спосіб макарони не злипнуться і не розваряться.

Відтак, сіль потрібно додавати у киплячу воду і почекати, поки вона її у себе вбере. Тільки після цього слід кидати самі макарони. Обов'язково перемішайте їх після цього, щоб не злиплись. Оптимальні пропорції становлять: 1 л води\8-10 г солі.

Вся правда про банани: Ось кому їх не можна їсти

неділя, 19 травень 2024, 17:50

Цей екзотичний фрукт, давно перестав бути чимось незвичайним. Сьогодні він доступний в нас і іноді коштує дешевше, ніж яблука. Але чи приносять користь банани нашому організму, чи навпаки шкодять? Поговоримо про це просто зараз. Насамперед, що можна ск...

Не помиліться! ТОП-5 порад, як правильно вибрати каву

неділя, 19 травень 2024, 17:30

Кава - це популярний напій, який має чимало шанувальників по всьому світу. Однак часом не виходить приготувати її так само смачно, як це роблять у кав’ярнях. Найчастіше так відбувається не лише через спосіб приготування, а й через неправильний вибір са...