Не будуть склеюватися та розварюватися! Коли правильно солити макарони - кулінарний лайфхак

Макарони - це страва, яку можна смачно та бюджетно приготувати з фаршем, тунцем, м'ясом, тушкованкою, сиром чи філе. Але не всі вміють правильно готувати цей продукт, в результаті - макарони розварюються і стають дуже м'якими, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz зібрала інформацію та розповість, як правильно варити та коли потрібно солити макарони, щоб вони були смачними та не склеювалися.

Дехто звик солити ще холодну воду перед варінням, хтось додає сіль у вже готові макарони. Але обидва варіанти не є правильними. Як запевняють досвідчені господині, завдяки солі продукт рівномірно звариться і водночас залишиться в міру твердим. В той час як макарони без додавання солі вийдуть занадто прісними.

В ідеалі під час варіння такого гарніру слід додавати сіль, декілька чайних ложок соняшникової олії і обов'язково розрахувати правильні пропорції води. У такий спосіб макарони не злипнуться і не розваряться.

Відтак, сіль потрібно додавати у киплячу воду і почекати, поки вона її у себе вбере. Тільки після цього слід кидати самі макарони. Обов'язково перемішайте їх після цього, щоб не злиплись. Оптимальні пропорції становлять: 1 л води\8-10 г солі.

Ця проста помилка зранку може прискорити старіння вашої шкіри вдвічі!

вівторок, 2 вересень 2025, 0:15

Ви думаєте, що щоденне вмивання обличчя - проста рутина? Помилка! Щодня, умиваючись уранці та ввечері, ми часто робимо помилки, через які шкіра стає сухою, подразненою або надмірно жирною. Правильне очищення - основа догляду за шкірою, і від нього зале...

Це варто знати! Які продукти категорично не можна гріти в мікрохвильовці та чому

понеділок, 1 вересень 2025, 23:45

Мікрохвильовка – абсолютно незамінний кухонний гаджет, який дуже спрощує процеси підготовки їжі. Але, потрібно знати, що не всі продукти можна розігрівати в мікрохвильовці, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться корисними порадами, завд...