
Вершкове масло багато людей використовують щодня. Такий продукт є незамінним у приготуванні бутербродів, каші, різноманітних видів тіста. Але, перш за все, масло має бути якісним, передають Патріоти України.
Через те, що розпізнати це "на око" складно, багато виробників продають підробку під виглядом якісного продукту. Редакція FoodOboz розповість, які ознаки неякісного масла. За ними ви зможете розпізнати підробку. Як визначити, що масло неякісне, ще у магазині
1. Якщо ви шукаєте якісний та безпечний продукт, слідкуйте за тим, щоб на пакуванні була позначна саме "масло вершкове або селянське". Якщо ж присутній напис "молочний продукт" – купувати його не варто.
2. Компоненти натурального вершкового масла – це молоко та вершкова сировина. Наявність інших інгредієнтів може свідчити про підробку.
3. Така банальна річ, як термін придатності, також може вберегти вас від покупки зіпсованого продукту. Якщо масло справжнє – його термін придатності має бути не довший трьох місяців.
Як перевірити якість масла в домашніх умовах
Якщо ви все ж придбали продукт, але вагаєтесь. чи дійсно можна його їсти, є декілька способів перевірки.
1. Покладіть невеликий шматочок продукту в гарячу воду. Якщо масло повністю не розчиняється – це підробка.
2.Також масло можна просто заморозити. В ідеалі, воно має задубіти. Ідеально заморожене масло свідчить про те, що там немає рослинних жирів. Зверніть увагу також на те, як продукт нарізається. Якщо це рівні гладкі шматочки – перед вами фальсифікат. Якісне заморожене масло має кришитися.
3. Для перевірки спробуйте прогріти масло на сковорідці. Якщо продукт справжній – про це буде свідчити виражений молочний аромат і утворення піни.
Для багатьох ранковий підйом - справжній виклик, тому кнопку «повтор» натискають майже автоматично. Але експерти попереджають: дрімання по кілька разів підряд лише погіршує ситуацію, передають Патріоти України. Неврологи пояснюють, що додаткові 5–10 хв...
Багато господинь і досі ретельно промивають м’ясо під краном перед тим, як його приготувати. На перший погляд це здається логічним, адже вода очищає продукт. Але сучасні фахівці з харчової безпеки наголошують: мити сире м’ясо вкрай небезпечно. Розповід...