Не дайте себе обдурити! Як відрізнити справжню каву від підробки

Кава - один із найпопулярніших напоїв у світі, але на ринку трапляються підробки або суміші з домішками. Ось кілька способів перевірити, чи справжня у вас кава, передають Патріоти України.

1. Звертайте увагу на запах
Справжня кава має насичений, стійкий аромат. Якщо запах слабкий, хімічний або сторонній — швидше за все, продукт розбавлений або містить ароматизатори.

2. Перевірка зовнішнього вигляду зерен
Якісні кавові зерна однорідні за розміром і кольором. Подрібнені суміші з домішками можуть мати пил, камінчики або нерівномірне помел.

3. Смак і післясмак
Справжня кава має глибокий смак із відтінками горіхів, шоколаду або фруктів, а післясмак не залишає неприємної гіркоти або хімічних ноток.

4. Тест на розчинність
Мелену каву розбавте невеликою кількістю води. Натуральна кава осідає або дає м’який осад, а дешеві суміші швидко розчиняються, утворюючи каламутну рідину.

5. Дивіться на склад і маркування
Перевіряйте етикетку: на упаковці повинні бути вказані сорт кави, країна походження та дата обсмаження. Відсутність цих даних — сигнал до обережності.

Висновок
Щоб уникнути підробок, купуйте каву у перевірених магазинах або у відомих брендів, звертайте увагу на упаковку і не женіться за найнижчою ціною — справжня кава коштує дорожче, але смак і аромат того варті.

Яке масло краще купувати - 73% чи 82% - пояснюють експерти

неділя, 2 листопад 2025, 8:45

На полицях магазинів можна побачити вершкове масло з різним вмістом жиру - 72,5%, 73%, 80% чи 82%. Багато хто вважає, що це просто питання смаку, але насправді різниця між ними суттєва, передають Патріоти України. Експерти пояснюють: справжнім вершкови...

А ви це знали? Чому потрібно додати пшоно до свого раціону і як його правильно готувати

неділя, 2 листопад 2025, 7:42

Пшоно окультурений вид проса. Наразі у продажу присутнє лише шліфоване пшоно, бо жорстке лушпиння оболонок робить його складно їстівним. Готувати пшоно можна у вигляді каші, а також варити суп, додавати в салати, передають Патріоти України. Нутриціоло...