Не дайте себе обдурити! Як виявити скручений пробіг на автомобілі - поради від автомобільного експерта

Люди, які планують купити машину на вторинному ринку, цікавляться у першу чергу пробігом авто. Від цих показників залежить, як довго ще прослужить покупка. Продавці часто скручують пробіг, адже за це відповідальність в законодавстві не передбачена, передають Патріоти України.

Автомобільний експерт розповів, що приховати реальну величину пробігу практично неможливо, пише mashyna. Наприклад, якщо пробіг зовсім невеликий, а гальмівні диски сильно стерті, варто вдатися до додаткових перевірок, задіявши спеціальне обладнання.

Наприклад, у Toyota Camry 2015 з пробігом в 30 000 кілометрів та повністю стертими гальмівними дисками, можна зробити висновок, що пробіг ближче до 60 000 кілометрів. За його словами, ще більше сумнівів вселяв би факт, якби за аналогічного пробігу гальмівні диски були стерті ззаду.

На автомобілі BMW X5 пробіг просто не скрутиш. Його визначають в основному за непрямими ознаками, тому іноді фахівцям навіть допомога комп’ютера не потрібна, щоб зробити висновок, що пробіг несправжній. Багато чого скаже зовнішній огляд інтер’єру машини незалежно від того, який матеріал застосовувався для оббивки.

Купуючи вживану машину, треба проаналізувати величезну кількість нюансів. Потрібно підключати комп’ютер, оглянути ручку коробки передач, педаль гальма, заводські килимки чи ні. Таким чином, якщо пробіг 100 000 кілометрів при цьому педаль гальма стерта, а на килимку дірка, можна припустити, що там всі 200 000 кілометрів.

Це варто знати! Що робити, щоб картопля на деруни не темніла

субота, 20 квітень 2024, 10:14

Господині знають, що картопля після нарізання чи натирання має властивість темніти. Якщо ви готуєте деруни, то я одна хитрість, що й колір збереже і страву зробить набагато ніжнішою, передають Патріоти України. Деруни після смаження матимуть світлий в...

От у чому секрет! Як зберегти соковитість грудки в процесі смаження

субота, 20 квітень 2024, 9:13

Багато хто знає про те, що куряче філе є дуже складним м’ясом для смаження, оскільки в процесі термічної обробки втрачає соковитість. Тому грудка часто виходить сухою. Однак при правильному методі смаження цього можна уникнути. Які секрети у цьому допо...