Не дайте себе обдурити! ТОП-7 хитрощів, як правильно вибрати якісне морозиво у магазині

З настанням спеки попит на ці ласощі зростає неймовірно. При цьому варто відзначити, що морозиво вважають одним з більш менш корисних десертів, який інколи можна собі дозволити. Але принесе воно користь тільки якщо виберете якісне морозиво, передають Патріоти України.

На що варто звертати увагу при купівлі цього продукту?

  • Варто уважно читати упаковку. Морозиво може бути виготовлене як за ДСТУ, так і за ТУ. Виділяють 3 види цього продукту: пломбір, вершкове та молочне. У пломбірі повинно бути не менше 12% молочного жиру, у вершковому його від 8 до 11,5%, а в молочному не більше 7,5%.
  • При читанні складу уважно дивіться, щоб молоко було цілісним або сухим, ніяких рослинних компонентів не повинно бути. Якщо в морозиві є ароматизатори та барвники, то вони мають бути натуральними, а не ідентичними натуральним.
  • При покупці морозива в упаковці слід акуратно промацати його. Не варто купувати деформований продукт, оскільки велика ймовірність того, що таке морозиво було повторно заморожене. А це негативно позначається на його якості.
  • Про якість продукту говорить і його колір, який має бути однорідним. Він може бути білим, молочним, вершковим.
  • Хороше морозиво має пахнути молоком. Не повинно бути інтенсивно-солодкого або кислого запаху, в цьому випадку велика ймовірність, що виробник використовував неякісну сировину або є надлишок ароматизаторів.
  • Слід оцінити консистенцію морозива. Вона має бути таючою, ніжною, без крижинок і крупинок. Якщо на зубах відчуваються кристалики льоду, це говорить про порушення технології виробництва.
  • При покупці морозива у вафельному стаканчику також варто оцінити його якість. Якщо на смак вафельний стаканчик здається гумовим, то є ймовірність, що продукт був розморожений. Якісний стаканчик повинен хрумтіти.

Сподіваємося, що ці рекомендації допоможуть вам вибрати якісне морозиво та насолодитися його смаком у спеку.

Все просто! Як знежирити кухонні шафи

п’ятниця, 28 листопад 2025, 7:45

Жирні відкладення на кухонних шафах з'являються швидше, ніж ви думаєте. Пара, що піднімається від каструль, бризки олії та частинки жиру, що переносяться повітрям, осідають на фасадах шаф, роблячи їх липкими, тьмяними та важкими для очищення, передають...

Народні прикмети на 28 листопада, традиції та заборони на Сойкін день

п’ятниця, 28 листопад 2025, 7:08

28 листопада за новим церковним календарем згадують святого сповідника Стефана Нового. У народному календарі - Сойкін день. . ***. Преподобномученик Стефан Новий народився 715 року в Константинополі. Це були часи, коли у Візантійській імперії панувало ...