Не дайте себе обдурити! ТОП-7 хитрощів, як правильно вибрати якісне морозиво у магазині

З настанням спеки попит на ці ласощі зростає неймовірно. При цьому варто відзначити, що морозиво вважають одним з більш менш корисних десертів, який інколи можна собі дозволити. Але принесе воно користь тільки якщо виберете якісне морозиво, передають Патріоти України.

На що варто звертати увагу при купівлі цього продукту?

  • Варто уважно читати упаковку. Морозиво може бути виготовлене як за ДСТУ, так і за ТУ. Виділяють 3 види цього продукту: пломбір, вершкове та молочне. У пломбірі повинно бути не менше 12% молочного жиру, у вершковому його від 8 до 11,5%, а в молочному не більше 7,5%.
  • При читанні складу уважно дивіться, щоб молоко було цілісним або сухим, ніяких рослинних компонентів не повинно бути. Якщо в морозиві є ароматизатори та барвники, то вони мають бути натуральними, а не ідентичними натуральним.
  • При покупці морозива в упаковці слід акуратно промацати його. Не варто купувати деформований продукт, оскільки велика ймовірність того, що таке морозиво було повторно заморожене. А це негативно позначається на його якості.
  • Про якість продукту говорить і його колір, який має бути однорідним. Він може бути білим, молочним, вершковим.
  • Хороше морозиво має пахнути молоком. Не повинно бути інтенсивно-солодкого або кислого запаху, в цьому випадку велика ймовірність, що виробник використовував неякісну сировину або є надлишок ароматизаторів.
  • Слід оцінити консистенцію морозива. Вона має бути таючою, ніжною, без крижинок і крупинок. Якщо на зубах відчуваються кристалики льоду, це говорить про порушення технології виробництва.
  • При покупці морозива у вафельному стаканчику також варто оцінити його якість. Якщо на смак вафельний стаканчик здається гумовим, то є ймовірність, що продукт був розморожений. Якісний стаканчик повинен хрумтіти.

Сподіваємося, що ці рекомендації допоможуть вам вибрати якісне морозиво та насолодитися його смаком у спеку.

Психологічний тест! Оберіть соус і дізнайтеся, яких стосунків вам варто уникати

четвер, 25 квітень 2024, 18:15

Як відомо, ідеальних людей не існує і всім нам доводиться миритися з поганими сторонами своєї другої половинки. Однак для кожної людини існує недолік, який вона не зможе прийняти у свого партнера. Психологічний тест у картинці визначить, яка негативна ...

Це справді працює! Як відмити чайник від накипу без хімії - універсальні способи

четвер, 25 квітень 2024, 17:44

Якщо кип'ятити у чайнику нефільтровану проточну воду, з часом, на посуді починає з'являтися накип. Звичайним миючим засобом його відмити майже нереально. Але можна скористатись, одним з наступних методів, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz р...