В Україні продовжують виявляти фальсифікат масла. Головне управління Держпродспоживслужби в Сумській області повідомило про виявлення забороненого до обігу масла, яке доступне в продажу на майданчиках Prom, Rozetka та Епіцентр, передають Патріоти України.
Як йдеться в повідомленні служби, після проведеного розслідування з’ясувалось, що таке масло є фальсифікатом, вказано неправильна адреса підприємства. Ще до повномасштабної війни перевірки підтверджували: більшість масла на українському ринку – фальсифікат. Найчастіше порушення – додавання жирів рослинного походження (у маслі мають бути тільки молочні жири).
Як перевірити масло на натуральність?
Якісне масло повинно повністю розчинятися в гарячій воді, зафарбовуючи її в молочний колір. Крім того, цей продукт за низьких температур має "задубіти", пояснюють із посиланням на повідомлення Держпродспоживслужби на сайті однієї з територіальних громад.
Також якісне вершкове масло, кинуте на розігріту сковороду, буде виділяти приємний молочний аромат, утворюючи пінку.
Харчовим законодавством визначено заходи, які можуть застосовуватися до операторів ринку, у випадку виявлення фальсифікату:
За стандартами в маслі не повинно бути рослинних жирів. Якщо рослинні жири поєднуються з молочними, це вже маргарин. Але виробники під виглядом масла продають те, що насправді за технологією виробництва більше нагадує маргарин. У маргаринах жири мають стабілізувати, співвідношення суворо нормовано. У фальсифікованому маслі використовують невстановлену нормами кількість рослинних жирів, барвників, підсилювачів смаку.
Є кілька визначальних ознак справжньої корисної ковбаси, за якими ви зможете обрати натуральний і смачний продукт, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Ковбасу полюбляють усі, що не дивно, бо це смачний і поживний продукт. Напевно, багато хт...
Чи не кожна дитина радянської епохи знала, що таке риб’ячий жир. Цей засіб був справжньою панацеєю від усіх хвороб – його призначали як профілактичний засіб від багатьох захворювань, таких як рахіт, анемія, туберкульоз тощо. В СРСР риб’ячий жир ложками...