Не дайте себе ошукати! Як відрізнити натуральний сир від підробки - річ не тільки в ціні

Вибір сиру на полицях магазинів величезний, але не весь сир, який пропонується, є натуральним. Знання того, як відрізнити справжній сир від підробки, допоможе вам зробити найкращий вибір для вашого здоров'я і задоволення від смаку, повідомляє Nssz, передають Патріоти України.

Основні ознаки натурального сиру:

1. Інгредієнти.

Натуральний сир зазвичай складається з молока, сичужного ферменту, солі та, іноді, натуральних барвників. Уникайте сирів з великою кількістю добавок, як-от рослинні олії, консерванти або штучні ароматизатори.

2. Текстура і зовнішній вигляд.

Натуральний сир має складнішу та нерівномірнішу текстуру, на відміну від однорідних підробок. На зрізі справжнього сиру часто видно маленькі отвори або тріщинки.

3. Упаковка.

Натуральні сири часто упаковані в папір або мають мітки про обмежену серію виробництва. Підозрілим є сир, упакований у яскраву пластикову упаковку з гучними заявами про свою натуральність.

4. Колір.

Натуральний сир зазвичай має більш приглушений, натуральний колір. Яскраво-помаранчевий або неприродно однорідний колір може вказувати на використання штучних барвників.

5. Смак і аромат.

Натуральний сир має багатший і складніший смак. Підробки часто мають одноманітний смак і відсутність післясмаку.

6. Ціна.

Натуральний сир зазвичай коштує дорожче через вищі витрати на виробництво та якісні інгредієнти. Для виробництва 1 кг якісного сиру необхідно 11 літрів молока. Тому його вартість не може бути нижчою за 100 грн за кг.

Як перевірити сир у домашніх умовах:

  1. Натуральний сир має рівномірно танути і ставати еластичним. Підробки можуть танути нерівномірно, утворюючи грудки або зовсім не танути.
  2. Покладіть шматочок сиру у воду. Натуральний сир, як правило, тоне. Підроблений сир через наявність рослинних олій може спливати.

Справжній сир — це не тільки смачне, а й корисне доповнення до вашого раціону.

Перевірте себе! Тест у картинці визначить ваше головне завдання в житті

понеділок, 20 травень 2024, 11:07

Іноді нам здається, що ми робимо щось не те й знаходимося не на своєму місці. Хтось женеться за незліченними багатствами або будує міцну родину, але коли досягає своїх цілей не відчуває належної радості. . Пропонуємо пройти психологічний тест і дізнати...

Психологічний тест: Оберіть трамвай і дізнайтесь, коли ваша найзаповітніша мрія здійсниться

понеділок, 20 травень 2024, 10:13

З настанням тепла всім нам хочеться весняної магії та дива. А ще - здійснення всіх бажань. Пропонуємо вам відкрити завісу невідомого та дізнатися, коли здійсняться ваші бажання. Хто знає, можливо, ви знаходитеся до своєї мети набагато ближче, ніж здаєт...