Жоден покупець, що поважає себе, не стане брати на ринку або в магазині свіжі фрукти і ягоди не дивлячись. Навіть поспіхом, але потрібно уважно оглянути плоди, якщо не на предмет псування, то на наявність ознак обробки хімічними препаратами. Ось що кажуть експерти, передають Патріоти України.
Полуниця на ринку вже нікого не здивує. Попитом все більше користується черешня, якою у цю пору не складно і отруїтися. Не секрет, що більшість фруктів і ягід надходить на наші прилавки здалеку, а деякі взагалі зріють у дорозі.
Щоб продовжити термін зберігання, а заразом захистити від атак шкідників, плоди обробляють хімічними препаратами. Як мінімум, оброблені фрукти відрізняються неприємним смаком, як максимум – можна отримати харчове отруєння.
Черешню, оброблену подібними препаратами, видає біляста впадинка. Вона знаходиться там, де плодоніжка прикріплюється до ягоди. Якщо ягоду відносно недавно обробляли якимись отрутохімікатами, то в цьому поглибленні буде білястий наліт, – розповідає агроном Михайло Воробйов.
Секрет у тому, що під час транспортування ягода треться і на основній її частині наліт може зникнути. Вказане вище поглиблення при цьому залишається недоторканим і може багато розповісти про те, яку черешню краще не купувати.
13 червня за новим календарним стилем (26 червня - за старим) православні віряни за новим церковним календарем згадують мученицю Акилину Старшу. У народі день отримав назву Акулина Гречишниця. Цього дня за старим календарним стилем - день пам'яті апост...
Догляд за шкірою — це не лише про використання правильних кремів і процедур. Іноді навіть звичайні помилки можуть значно вплинути на вигляд нашої шкіри, старячи її набагато швидше, ніж це було б необхідно. Ось декілька найбільш поширених помилок, які м...