Не давайте їм це! Експерти назвали харчові продукти, які отруйні для домашніх тварин

Всі ми знаємо, що тварини не повинні споживати продукти, призначені для людей. Але давайте будемо чесними, іноді таке трапляється. Буває, що щось падає на підлогу, коли ми готуємо вечерю, а собака вже на місці, підбирає крихти. Або буває потай що-небудь тягне з тарілки, коли ніхто не бачить. передають Патріоти України.

Подробиці

Існує кілька здорових «людських продуктів», які цілком підходять для домашніх тварин (тільки у невеликих кількостях і не як заміна їжі для тварин). Однак багато продуктів можуть бути небезпечними для наших друзів. Експерти перелічили популярні продукти, які є отруйними для домашніх тварин. Ознайомтесь, можливо про шкоду деяких ви дізнаєтесь вперше.

Виноград та родзинки

Вони можуть бути отруйними для тварин і призвести до ниркової недостатності. Дослідники кажуть, що ще дуже багато невідомо, якщо йдеться про виноград та родзинки. Невідомо, чи мають вони токсичну дію на всіх тварин, але в жодному разі не рекомендується використовувати їх для годування собак та котів.

Авокадо

Хоча багато власників домашніх тварин стверджують, що годують їх авокадо без будь-яких проблем, дослідження показують, що листя, плоди, насіння та стебла цієї рослини можуть містити токсин під назвою персин.

За даними Американського товариства запобігання жорстокому поводженню з тваринами (ASPCA), сорт авокадо родом із Гватемали, який часто можна зустріти в магазинах, є найбільш отруйним. Тому не ризикуйте здоров’ям ваших улюбленців, уникайте такого годування.

Сире дріжджове тісто

Свіже тісто, що містить дріжджі, може розбухнути у шлунку тварини, викликаючи біль і призвести до розриву кишечника. Однак воно стає повністю безпечним після випікання.

Свіжа і сушена цибуля, зелена цибуля та часник

Всі ці продукти можуть спричинити подразнення травної системи та пошкодження червоних кров’яних клітин. Цибуля в будь-якій формі, у тому числі сушена, сира чи варена, може викликати проблеми. Кішки менш чутливі до неї, ніж собаки, але вона отруйна для обох.

Продукти з великим вмістом солі чи жиру

Надмірне споживання жирів може спричинити розлад шлунка і навіть запалення підшлункової залози. Згідно ASPCA, продукти, що містять велику кількість солі, можуть спричинити ризик отруєння ціаністим воднем. Будьте готові до того, що якщо ваша тварина приймає занадто велику кількість жиру чи солі, то з’явиться пронос чи блювання.

Залишки у вигляді кісток

Кістки становлять ризик – можуть встромитись у стінку кишки і пробити її. Також не годуйте своїх тварин недовареним м’ясом або яйцями, тому що в них можуть бути шкідливі мікроорганізми.

Цукерки без цукру (підсолоджені ксилітом)

Цей компонент може призвести до пошкодження печінки та навіть смерті чутливих собак. Ксиліт можна знайти в багатьох продуктах, таких як жувальна гумка, цукерки, печиво, зубна паста.

Горіхи макадамія

Горіхи макадамії можуть викликати слабкість, блювання, тремор та лихоманку у собаки. Ці симптоми зазвичай продовжуються до двох днів і з’являються через 12 годин після проковтування горіхів.

Алкоголь, шоколад, кава

Відповідно до ASPCA, речовина, що міститься в шоколаді, каві та кофеїні – метилксантин, може бути причиною блювоти, діареї, поліпів, надмірної спраги та сечовипускання, гіперактивності, тремору, судом і навіть смерті тварин.

Перевірте себе! Тест у картинці визначить, чого вам не вистачає для щастя

четвер, 18 квітень 2024, 18:12

Кожна людина постійно чогось хоче і прагне нових цілей. Однак не всім вдається зрозуміти, що саме нам потрібно для того, щоб відчути щастя, легкість та гармонію у собі, передають Патріоти України. Психологічний тест у картинці визначить, чого потребує ...

Що підготувала вам доля? Цей тест у картинці визначить ваше майбутнє

четвер, 18 квітень 2024, 17:12

Якщо ви намагалися дізнатися, що на вас чекає у найближче майбутнє, тоді цей тест якраз для вас. Психологічний тест у картинці допоможе знайти відповідь на болючі питання. Можливо, доля приготувала сюрпризи, проте варто знати, чи вони приємні, передают...