Смажена картопля - це найпростіша і найдоступніша страва, яку тільки можна собі уявити. Однак при всій простоті приготування і доступності інгредієнтів, навіть ця стрва таїть в собі кілька секретів передають Патріоти Украї
Почнемо з того, що далеко не будь-яку картоплю можна смажити. Сорти з високим вмістом крохмалю не годяться для смаження, оскільки така картопля не тримає форму, тобто в процесі приготування у вас вийде пюре на сковороді, а не смажена картопля.
Якщо ви не хочете, щоб ваш гарнір мав огидний смак, в жодному разі не додавайте в нього цибулю. Такий овоч багато хто любить, але він таїть в собі небезпечний нюанс - може пригоріти і неабияк зіпсувати враження від вечері. А ось часник додати можна - він відмінно гармонує з картоплею і надає їй якусь пікантної нотки.
Пам'ятайте, що смажити картоплю потрібно тільки під закритою кришкою. Без кришки страва буде готуватися нерівномірно і або частина картоплі залишиться сирою, або підгорить. Ніколи не смажте картоплю на сильному вогні. Овочу потрібен час на приготування. За 15-20 хвилин сильний вогонь повністю зіпсує вашу страву.
Ну і, нарешті, щоб звичайну смажену картоплю перетворити на шедевр, потрібно знати кілька перевірених рецептів.
Картоплю чистимо, миємо і нарізаємо тонкою соломкою. Нарізаний овоч заливаємо холодною водою і залишаємо на 10-15 хвилин. Це необхідно для того, щоб з картоплі вийшов зайвий крохмаль. Якщо цього не зробити, продукт почне розвалюватися в процесі приготування.
Ріпчасту цибулю чистимо і нарізаємо дрібним кубиком. На сковороду наливаємо кілька столових ложок олії і ставимо її на середній вогонь. Картоплю дістаємо з води, викладаємо на паперовий рушник і даємо воді стекти. Відправляємо овоч на сковорідку. Накриваємо кришкою і смажимо на середньому вогні 5-10 хвилин. Додаємо до картоплі дрібно нарізану цибулю, сіль, перець горошком, мелений перець. Обережно перемішуємо картоплю, накриваємо кришкою і смажимо до готовності. За кілька хвилин до готовності додаємо подрібнений часник. Перед подачею смажену картоплю можна посипати свіжим кропом.
Для цієї страви краще використовувати свіжі гриби. Оптимальний варіант - печериці або лісові гриби. Ідеально підійдуть лисички, маслюки або опеньки. Заморожені гриби для краще не брати, оскільки вони дадуть занадто багато рідини, і в результаті у вас вийде тушкована, а не смажена картопля.
Чистимо, миємо та ріжемо овоч соломкою. Миємо та нарізаємо слайсами гриби. Ріпчасту цибулю подрібнюємо. На олії обсмажуємо цибулю та гриби. Через 10-15 хвилин прибираємо гриби в тарілку, а на цю ж сковороду кладемо нарізану картоплю. Додаємо олію і смажимо картоплю до готовності під закритою кришкою. Кладемо лавровий лист, сіль і перець. За 5-7 хвилин до готовності додаємо до картоплі підсмажені гриби з цибулею. Перемішуємо, смажимо стрву ще 5 хвилин і вимикаємо плиту.
Перед подачею смажену картоплю з грибами прикрашаємо свіжою зеленню. Подавати краще зі сметаною або сметанним соусом.
Картоплю миємо, чистимо і нарізаємо брусочками або скибочками. Заливаємо нарізаний овоч холодною водою і залишаємо на 10 хвилин, щоб вийшов зайвий крохмаль. Через 10-15 хвилин викладаємо картоплю на паперовий рушник і промокаємо, поки не приберемо всю рідину. Обсушену картоплю перекладаємо в глибоку миску. Додаємо борошно, сіль і мелений перець. Ретельно перемішуємо картоплю з борошном.
На розпечену сковороду наливаємо олію і відразу ж додаємо вершкове масло. Коли суміш масел розтане, відправляємо на сковороду картоплю. Смажимо картоплю на середньому вогні без кришки і тільки в один шар. Якщо картоплі буде забагато, вам доведеться накрити сковороду кришкою, а в цьому випадку скоринка не вийде.
Картоплю миємо, чистимо і нарізаємо кільцями. Ріпчасту цибулю чистимо і нарізаємо толкими півкільцями. На сковороду наливаємо олію і ставимо на середній вогонь. Викладаємо на сковорідку картоплю, накрываємо кришкою і смажимо 10 хвилин. Додаємо сіль, перець, лавровий лист та нарізану цибулю. Перемішуємо і всипаємо нарізані кільцями копчені ковбаски. Смажимо до повної готовності картоплі.
Твердий сир натираємо на тертці і змішуємо зі сметаною. Додаємо пропущений через прес часник. Увага: якщо у вас сковорода з металевою або зі знімною ручкою - продовжуємо готувати страву в ній. Якщо ж у вас сковорода з пластиковою ручкою - перекладаємо картоплю в форму для запікання. Заливаємо картоплю сметанно-сирним соусом і ставимо в розігріту духовку на 20 хвилин. Перед подачею посипаємо свіжим кропом.
Не всі дрова однаково придатні для використання в різних типах опалювального обладнання, передають Патріоти України. Кожна порода дерева відрізняється характерною щільністю структури, тому не всі дрова однаково придатні для опалення. Які дрова найкраще...
Цей простий візуальний тест розкаже вам, чи збудуться ваші найзаповітніші бажання. передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Подивіться на картинку внизу і виберіть одну зі сніжинок. Так ви дізнаєтеся, чи стане 2025 рік тим, у якому здійсниться в...