Не додавайте його до смаженої картоплі! Цей інгредієнт зіпсує страву

Смажена картопля - це найпростіша і найдоступніша страва, яку тільки можна собі уявити. Однак при всій простоті приготування і доступності інгредієнтів, навіть ця стрва таїть в собі кілька секретів передають Патріоти Украї

Ідеальна смажена картопля - головний секрет

Почнемо з того, що далеко не будь-яку картоплю можна смажити. Сорти з високим вмістом крохмалю не годяться для смаження, оскільки така картопля не тримає форму, тобто в процесі приготування у вас вийде пюре на сковороді, а не смажена картопля.

Якщо ви не хочете, щоб ваш гарнір мав огидний смак, в жодному разі не додавайте в нього цибулю. Такий овоч багато хто любить, але він таїть в собі небезпечний нюанс - може пригоріти і неабияк зіпсувати враження від вечері. А ось часник додати можна - він відмінно гармонує з картоплею і надає їй якусь пікантної нотки.

Пам'ятайте, що смажити картоплю потрібно тільки під закритою кришкою. Без кришки страва буде готуватися нерівномірно і або частина картоплі залишиться сирою, або підгорить. Ніколи не смажте картоплю на сильному вогні. Овочу потрібен час на приготування. За 15-20 хвилин сильний вогонь повністю зіпсує вашу страву.

Ну і, нарешті, щоб звичайну смажену картоплю перетворити на шедевр, потрібно знати кілька перевірених рецептів.

Смажена картопля з цибулею за 20 хвилин

  • Картопля - 1 кг.
  • Цибуля ріпчаста - 200 гр.
  • Олія - 50 мл.
  • Сіль - за смаком.
  • Перець мелений - за смаком.
  • Лавровий лист - 2 шт.
  • Перець горошком - 3-4 шт.
  • Часник - 2-3 зубчики.

Картоплю чистимо, миємо і нарізаємо тонкою соломкою. Нарізаний овоч заливаємо холодною водою і залишаємо на 10-15 хвилин. Це необхідно для того, щоб з картоплі вийшов зайвий крохмаль. Якщо цього не зробити, продукт почне розвалюватися в процесі приготування.

Ріпчасту цибулю чистимо і нарізаємо дрібним кубиком. На сковороду наливаємо кілька столових ложок олії і ставимо її на середній вогонь. Картоплю дістаємо з води, викладаємо на паперовий рушник і даємо воді стекти. Відправляємо овоч на сковорідку. Накриваємо кришкою і смажимо на середньому вогні 5-10 хвилин. Додаємо до картоплі дрібно нарізану цибулю, сіль, перець горошком, мелений перець. Обережно перемішуємо картоплю, накриваємо кришкою і смажимо до готовності. За кілька хвилин до готовності додаємо подрібнений часник. Перед подачею смажену картоплю можна посипати свіжим кропом.

Ароматна смажена картопля з грибами

  • Картопля - 1 кг.
  • Цибуля ріпчаста - 200 гр.
  • Гриби - 400 гр.
  • Сіль - за смаком.
  • Перець - за смаком.
  • Олія - 50 мл.
  • Лавровий лист - 2 шт.
  • Перець мелений - 0,5 ч. л.

Для цієї страви краще використовувати свіжі гриби. Оптимальний варіант - печериці або лісові гриби. Ідеально підійдуть лисички, маслюки або опеньки. Заморожені гриби для краще не брати, оскільки вони дадуть занадто багато рідини, і в результаті у вас вийде тушкована, а не смажена картопля.

Чистимо, миємо та ріжемо овоч соломкою. Миємо та нарізаємо слайсами гриби. Ріпчасту цибулю подрібнюємо. На олії обсмажуємо цибулю та гриби. Через 10-15 хвилин прибираємо гриби в тарілку, а на цю ж сковороду кладемо нарізану картоплю. Додаємо олію і смажимо картоплю до готовності під закритою кришкою. Кладемо лавровий лист, сіль і перець. За 5-7 хвилин до готовності додаємо до картоплі підсмажені гриби з цибулею. Перемішуємо, смажимо стрву ще 5 хвилин і вимикаємо плиту.

Перед подачею смажену картоплю з грибами прикрашаємо свіжою зеленню. Подавати краще зі сметаною або сметанним соусом.

Класична смажена картопля зі скоринкою

  • Картопля - 800 гр.
  • Вершкове масло - 50 гр.
  • Олія - 50 мл.
  • Сіль - за смаком.
  • Перець - за смаком.
  • Борошно - 100 гр.

Картоплю миємо, чистимо і нарізаємо брусочками або скибочками. Заливаємо нарізаний овоч холодною водою і залишаємо на 10 хвилин, щоб вийшов зайвий крохмаль. Через 10-15 хвилин викладаємо картоплю на паперовий рушник і промокаємо, поки не приберемо всю рідину. Обсушену картоплю перекладаємо в глибоку миску. Додаємо борошно, сіль і мелений перець. Ретельно перемішуємо картоплю з борошном.

На розпечену сковороду наливаємо олію і відразу ж додаємо вершкове масло. Коли суміш масел розтане, відправляємо на сковороду картоплю. Смажимо картоплю на середньому вогні без кришки і тільки в один шар. Якщо картоплі буде забагато, вам доведеться накрити сковороду кришкою, а в цьому випадку скоринка не вийде.

Смажена картопля по-новому - рецепт з ресторанного меню

  • Картопля - 800 гр.
  • Копчені ковбаски - 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста - 100 гр.
  • Рослинна олія - 50 мл.
  • Лавровий лист - 2-шт.
  • Перець мелений - за смаком.
  • Перець гострий - за смаком.
  • Часник - 2-3 зубчики.
  • Сметана - 200 мл.
  • Свіжий кріп - 50 гр.
  • Твердий сир - 200 гр.

Картоплю миємо, чистимо і нарізаємо кільцями. Ріпчасту цибулю чистимо і нарізаємо толкими півкільцями. На сковороду наливаємо олію і ставимо на середній вогонь. Викладаємо на сковорідку картоплю, накрываємо кришкою і смажимо 10 хвилин. Додаємо сіль, перець, лавровий лист та нарізану цибулю. Перемішуємо і всипаємо нарізані кільцями копчені ковбаски. Смажимо до повної готовності картоплі.

Твердий сир натираємо на тертці і змішуємо зі сметаною. Додаємо пропущений через прес часник. Увага: якщо у вас сковорода з металевою або зі знімною ручкою - продовжуємо готувати страву в ній. Якщо ж у вас сковорода з пластиковою ручкою - перекладаємо картоплю в форму для запікання. Заливаємо картоплю сметанно-сирним соусом і ставимо в розігріту духовку на 20 хвилин. Перед подачею посипаємо свіжим кропом.

Джерело: УНІАН

Ви будете здивовані! Навіщо кухарі додають у м’ясний фарш звичайний лід

четвер, 28 березень 2024, 15:13

Головне, чого намагаються досягти кухаря при смаженні котлет, є соковитість, а допомогти в цьому може звичайний лід. Сам собою фарш зіпсувати складно, передають Патріоти України. Достатньо пропустити через м’ясорубку свиняче та яловиче м’ясо. Але, на ж...

Родина буде у захваті! Що додати в терту картоплю для дерунів, щоб отримати смачнішу страву

четвер, 28 березень 2024, 14:12

Деруни - це страва, за приготування якої господині беруться досить часто. Багато професійних кулінарів не бояться експериментувати з цією стравою і часом знаходять настільки вдалі інгредієнти, що використовують їх і надалі. Існує один несподіваний комп...