Випити чашечку ароматного чаю - це звична для багатьох рутина. Напій, загалом, не шкідливий для здоров’я. Однак, багато що залежить від способу приготування та додаткових інгредієнтів, які ви можете додавати у чай, передають Патріоти України.
РедакціяFoodOboz зібрала інформацію та розповість, як не можна заварювати чай і чим він може зашкодити організму.
Що буде, якщо часто пити чай?
Всім відомо, що не лише кава, але й чай містить у своєму складі кофеїн, який дарує неабиякий заряд бадьорості та енергії. Проте, надмірне вживання цього напою може спричинитися здуття живота та інші розлади травлення. Вживаючи його після обіду, ви ризикуєте отримати безсоння.
Що не можна додавати у чай?
Рафінований цукор. По-перше, чай з цукром здатен швидко викликати залежність. По-друге, провокує підвищення холестерину у крові.
Молоко. Окрім того, що таке поєднання також підвищує рівень холестерину у крові, але й здатне призвести до інших проблем: діабету, захворювань печінки та навіть збільшити ризик раку шлунка.
Для того, щоб не зашкодити собі, фахівці радять пити чай з різноманітними додатками у міру, або краще взагалі відмовитися від таких поєднань. За альтернативу цілком підійдуть різні трав’яні чаї, які багаті антиоксидантами та запобігають різноманітним захворюванням.
Осінь приносить не лише холод і дощі, а й спад настрою, втому та апатію. Експерти кажуть, що це нормальна реакція організму на зміну сезонів, проте є способи ефективно боротися з осінньою хандрою, передають Патріоти України. 1. Світло і рух Щоденна пр...
Майже на кожному сучасному смартфоні можна помітити крихітний отвір біля роз’єму для зарядки. Багато хто думає, що це місце для виймання SIM-карти - але це зовсім не так. Насправді ця маленька дірочка має дуже важливе призначення, без якого ваш телефон...