Не дотримуєтесь режиму сну? Тоді буде боліти голова, - пояснює невролог

Головний біль напруги - найчастіший головний біль у світі. Кожен з нас, абсолютно 100% - хоч раз в житті його відчував. Він, на відміну від мігрені, є більш легким, тиснучим (ніби голова в тісному шоломі). Проте головний біль напруги не викликає нудоти, чутливості до світла чи шуму, і не посилюється від рухів, пояснює лікар-невролог Давид Щербина, який раніше розповідав про тривожно-депресивні розлади, передають Патріоти України.

«Найбільш розповсюджені причини — перевтома, пасивний спосіб життя і хто б міг подумати — стрес. Перше і головне — раджу відпочивати! Переключатись, займатись хобі, не працювати 24\7! Я знаю, таке зараз життя, але дійсно величезна кількість пацієнтів має головний біль напруги тому, що намагається бути надлюдиною, працювати з ранку до ночі і зовсім не має ніякого відпочинку та часу для себе.

Потрібно займатись спортом. Повірте, перше, що треба додати в своє життя - це регулярні, повноцінні фізичні навантаження. Це дуже дієво! І тут важливо, обирайте той спорт, який приносить вам радість та задоволення, це може бути і плавання, і бокс, і тренажерний зал, і танці, і йога.

Спіть. Сиділи за комп’ютером чи в телефоні до пізньої ночі? Встали раніше, або пізніше ніж зазвичай? Не дотримуєтесь режиму сну? Тоді буде боліти голова. Спати треба за режимом, організм звикає до цього і адаптується, якщо ви сьогодні лягаєте об 23.00, а завтра о 2.00 — не дивуйтесь появі головного болю".

Як і сон, прийом їжі має бути за графіком. Запрацювалися і не поїли вчасно? Впав рівень глюкози? Ви поступово станете більш тривожним і знервованим, збільшиться активність симпатоадреналової системи, через що може виникнути головний біль.

«Модифікували всі фактори, а головний біль все одно турбує? Тоді питання до вашого рівня стресу. Головний біль напруги часто супроводжують депресивні та тривожні розлади, які і потрібно лікувати в таких випадках».

А ви це знали? Коли треба солити картоплю під час смаження

субота, 27 липень 2024, 21:12

Хочете картоплю зі смачною золотою скоринкою? Для цього треба не тільки правильно обробити саму картоплю, а й своєчасно її солити, щоб не було ефекту вареного овоча, передають Патріоти України. У вас вийде хрумка скоринка, якщо ви посолите картоплю піс...

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...