Не гірше від магазинного: Як швидко та легко зробити якісний пральний порошок вдома

Пральний порошок стрімко дорожчає, тому багато хто хоче на ньому заощадити. Однак, як виявилося, можна зробити домашній пральний порошок, який буде не гірше магазинного, передають Патріоти України.

Як легко і швидко зробити домашній пральний порошок

Для приготування домашнього прального порошку слід взяти 5 шматків господарського мила. Мило потрібно перетерти на тертці і в отриману стружку всипати стільки ж соди. Можна використовувати звичайну харчову, або замінити її кальцинованою.

Зокрема, щоб в результаті порошок вийшов більш ароматним, потрібно додати туди ароматизатор. Найкраще для цього підійде будь-яке ефірне масло. 15 крапельок масла, цілком достатньо для такого обсягу домашнього порошку. Далі все потрібно перемішати. Також потрібно взяти скляну банку і засипати туди отриманий порошок.

Чим такий порошок краще

У такому порошку немає фосфатів та інших непотрібних речовин. Він нешкідливий і добре відпирає. Важливо, що банку з порошком потрібно закрити і зберігати її можна у ванній поруч з іншою побутовою хімією.

Як застосовувати порошок

Такий порошок засипають не в відсік, а прямо в барабан. 3 ложечки такого порошку цілком вистачає на 4-х літровий барабан. При пранні таким порошком, білизна виходить м'якою і свіжою.

Що важливо знати

  • насипати порошок необхідно акуратно, щоб не розпорошити його по приміщенню;
  • щоб захистити шкіру рук від агресивної дії засобів для прання, варто користуватися гумовими рукавичками;
  • якщо засіб викликає алергію, необхідно його замінити на інше;
  • не бажано розташовувати пральну машинку на кухні: випаровування від порошку при його засипці в пристрій потраплять на продукти і кухонне начиння;
  • відкриту упаковку з порошком слід герметично закривати в поліетиленовий пакет.

Не відірватися! Як запекти м’ясний рулет на святковий стіл - спеції та маринад

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:15

З підчеревини свинини буде смачний рулет. Головне - доповнити його потрібними смаками. На святковому столі таке м’ясо оцінять та з радістю будуть його смакувати. Деталі читайте в статті, передають Патріоти України. Вам потрібні такі продукти:. М’ясо св...

Секрети збалансованого харчування собак: корисні рекомендації

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:39

Збалансоване харчування – це запорука здоров'я та довголіття вашого собаки. Воно повинно забезпечувати тварину всіма необхідними нутрієнтами в правильних пропорціях, що забезпечує: . Незбалансоване ж харчування може призвести до: . 1. Вибирайте якісн...