Не гірше за оцет! Цей засіб гарантовано прибере запах плісняви на рушниках

Ми користуємося рушниками щодня, тому хочемо, щоб вони були свіжими та чистими. Вони повинні добре вбирати воду та мати приємний аромат.

На жаль, часто буває, що після прання рушники стають грубі на дотик і мають неприємний запах. Причиною тому є неправильне прання, або грибок. Виправити ситуацію допоможе продукт із кухонної шафки, пише germania.one.

Що робити, щоб рушники не смерділи

Причиною неприємного запаху на рушниках є грибки та бактерії. Перш ніж кинути рушники в пральну машину або кошик для білизни, слід перевірити, чи вони сухі. Якщо залишити їх вологими та зім’ятими, на їх поверхні може з’явитися пліснява.

Той самий ефект вийде, якщо залишити рушник у теплій та вологій ванні після використання. У нього не буде можливості висохнути. Після прання рушники також слід повісити на сушарку і не використовувати до повного висихання.

Як прибрати затхлий запах з рушників

  • Не використовуйте кондиціонери для білизни або пом’якшувачі для прання рушників. Ефект буде протилежним.
  • Налийте чашку оцту у відсік для пральних засобів. Оцет має фунгіцидні та антибактеріальні властивості. Він швидко впорається із затхлим запахом.
  • Замість склянки оцту додайте пів склянки харчової соди. Вона поглине неприємний запах плісняви.
  • Стирайте рушники при температурі 40–60 градусів.
  • Залишайте між рушниками великі відстані, коли розвішуєте їх на сушарці.

Народні прикмети на 1 листопада: Дуже вдала дата для весілля і вінчання. Хто цього дня буде марнотратним - перестануть водитися гроші

п’ятниця, 31 жовтень 2025, 19:34

Православне свято 1 листопада за новим церковним календарем (14 листопада за старим) - день пам'яті святих Косми і Даміана Асійських, які знали медицину, володіли даром чудотворення і могли вилікувати від найважчої хвороби. За старим стилем - день пам'...

Ви точно це їли! Названо найнебезпечніші види м'яса, від яких потрібно відмовитися

п’ятниця, 31 жовтень 2025, 17:50

М'ясо - ситний продукт, який люблять усі і який може бути основою для приготування котлет, відбивних, шашлику, ковбаси, салатів. Але, дуже важливо знати, що не все м'ясо є максимально корисним, передають Патріоти України. Який вид м'яса рекомендується ...