Не їжте це! Названо продукти харчування, поєднання яких шкодить здоров'ю

Деякі продукти харчування при неправильному поєднанні в раціоні можуть привести до проблем зі здоров'ям. Саме тому потрібно знати, що ми їмо неправильно, і як змінити свої харчові звички, щоб стати здоровішими. Розповімо про п'ять найпопулярніших помилок, які кожен з нас допускає при приготуванні їжі, передають Патріоти України.

Яйця і сир, шинка

Дуже часто на сніданок разом з яєчнею або омлетом подаються сосиски, підсмажений бекон і тертий сир. Поєднання всіх цих продуктів разом має високу концентрацію білка різного походження, що погіршує процес перетравлення їжі та може привести до тяжкості в шлунку і проблем з шлунково-кишковим трактом. Тому яєчню найкраще доповнити салатом або відвареноб броколі, але не ковбасою і сиром.

Вівсяна каша, молоко і апельсиновий сік

Вівсянка з молоком, кава і апельсиновий сік погано поєднуються між собою, хоча на картинках ці продукти зображують разом, як варіант ідеального сніданку. Справа в тому, що молоко з соком не найприємнішим чином вплине на ваш шлунок. Більше того, кислоти, що містяться в соку, руйнують фермент, необхідний для перетравлення крохмалю з зернових. Деякі дієтологи і зовсім не радять вживати молочні каші в поєднанні з іншими продуктами.

Макарони, сир і томатний соус

Паста і будь-які інші види макаронних виробів з соусом з томатів і потертим сиром - це улюблене блюдо багатьох, але саме поєднання всіх цих продуктів не найкорисніше для здоров'я. Помідори - це кислі продукти, їх не рекомендується змішувати з крохмалистими вуглеводами (пастою). А натертий розплавлений сир зверху ще більше посилить засвоєння цієї страви. В результаті можна відчути важкість у шлунку, печію, здуття.

Картопля і м'ясо

Пюре з картоплі і соковитий стейк, або смажена картопля з котлетами або м'ясом по-французьки - це класичний варіант як святкової, так і повсякденної вечері. Щоб картопля засвоювалася з тваринними білками, організму потрібні різні види травних ферментів. Без них дане поєднання буде негативно впливати на шлунок і призведе до проблем зі шлунково-кишковим трактом. Краще окремо їсти картоплю з овочевим салатом, або м'ясний стейк з овочами.

Все дуже просто! Як розігріти картопляне пюре, щоб зберегти смак страви

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:12

Досвідчені кухарі не рекомендують готувати картопляне пюре із запасом, оскільки наступного дня його практично неможливо подавати до столу. Смак страви стає зовсім не таким, як одразу ж після приготування. Якщо використовувати мікрохвильову піч, то це о...

Це справді працює! Експерти назвали овоч номер один, який регулює рівень цукру в крові

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:57

Можливо, ви вже неодноразово чули фразу обов’язково з'їжте всю броколі - і це зовсім не дивно. У цій дитячій пораді дійсно закладена частка правди, передають Патріоти України. Броколі відома своїми вражаючими перевагами для здоров’я. Вона не тільки ма...