Деякі продукти харчування при неправильному поєднанні в раціоні можуть привести до проблем зі здоров'ям. Саме тому потрібно знати, що ми їмо неправильно, і як змінити свої харчові звички, щоб стати здоровішими. Розповімо про п'ять найпопулярніших помилок, які кожен з нас допускає при приготуванні їжі, передають Патріоти України.
Дуже часто на сніданок разом з яєчнею або омлетом подаються сосиски, підсмажений бекон і тертий сир. Поєднання всіх цих продуктів разом має високу концентрацію білка різного походження, що погіршує процес перетравлення їжі та може привести до тяжкості в шлунку і проблем з шлунково-кишковим трактом. Тому яєчню найкраще доповнити салатом або відвареноб броколі, але не ковбасою і сиром.
Вівсянка з молоком, кава і апельсиновий сік погано поєднуються між собою, хоча на картинках ці продукти зображують разом, як варіант ідеального сніданку. Справа в тому, що молоко з соком не найприємнішим чином вплине на ваш шлунок. Більше того, кислоти, що містяться в соку, руйнують фермент, необхідний для перетравлення крохмалю з зернових. Деякі дієтологи і зовсім не радять вживати молочні каші в поєднанні з іншими продуктами.
Паста і будь-які інші види макаронних виробів з соусом з томатів і потертим сиром - це улюблене блюдо багатьох, але саме поєднання всіх цих продуктів не найкорисніше для здоров'я. Помідори - це кислі продукти, їх не рекомендується змішувати з крохмалистими вуглеводами (пастою). А натертий розплавлений сир зверху ще більше посилить засвоєння цієї страви. В результаті можна відчути важкість у шлунку, печію, здуття.
Пюре з картоплі і соковитий стейк, або смажена картопля з котлетами або м'ясом по-французьки - це класичний варіант як святкової, так і повсякденної вечері. Щоб картопля засвоювалася з тваринними білками, організму потрібні різні види травних ферментів. Без них дане поєднання буде негативно впливати на шлунок і призведе до проблем зі шлунково-кишковим трактом. Краще окремо їсти картоплю з овочевим салатом, або м'ясний стейк з овочами.
Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...
На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...