Деякі продукти харчування при неправильному поєднанні в раціоні можуть привести до проблем зі здоров'ям. Саме тому потрібно знати, що ми їмо неправильно, і як змінити свої харчові звички, щоб стати здоровішими. Розповімо про п'ять найпопулярніших помилок, які кожен з нас допускає при приготуванні їжі, передають Патріоти України.
Дуже часто на сніданок разом з яєчнею або омлетом подаються сосиски, підсмажений бекон і тертий сир. Поєднання всіх цих продуктів разом має високу концентрацію білка різного походження, що погіршує процес перетравлення їжі та може привести до тяжкості в шлунку і проблем з шлунково-кишковим трактом. Тому яєчню найкраще доповнити салатом або відвареноб броколі, але не ковбасою і сиром.
Вівсянка з молоком, кава і апельсиновий сік погано поєднуються між собою, хоча на картинках ці продукти зображують разом, як варіант ідеального сніданку. Справа в тому, що молоко з соком не найприємнішим чином вплине на ваш шлунок. Більше того, кислоти, що містяться в соку, руйнують фермент, необхідний для перетравлення крохмалю з зернових. Деякі дієтологи і зовсім не радять вживати молочні каші в поєднанні з іншими продуктами.
Паста і будь-які інші види макаронних виробів з соусом з томатів і потертим сиром - це улюблене блюдо багатьох, але саме поєднання всіх цих продуктів не найкорисніше для здоров'я. Помідори - це кислі продукти, їх не рекомендується змішувати з крохмалистими вуглеводами (пастою). А натертий розплавлений сир зверху ще більше посилить засвоєння цієї страви. В результаті можна відчути важкість у шлунку, печію, здуття.
Пюре з картоплі і соковитий стейк, або смажена картопля з котлетами або м'ясом по-французьки - це класичний варіант як святкової, так і повсякденної вечері. Щоб картопля засвоювалася з тваринними білками, організму потрібні різні види травних ферментів. Без них дане поєднання буде негативно впливати на шлунок і призведе до проблем зі шлунково-кишковим трактом. Краще окремо їсти картоплю з овочевим салатом, або м'ясний стейк з овочами.
Жоден ранок не обходиться без запашного напою, який бадьорить і заряджає енергією на весь день, передають Патріоти України. Розповідаємо, чи можна підігріти каву в мікрохвильовці, як це вплине це на якість і смак напою. Так, напій можна підігрівати у м...
Не всі каструлі підходять для приготування їжі. Обираючи ємність, важливо враховувати матеріал, з якого він виготовлений. Це стосується зокрема алюмінієвого посуду, який все ще часто використовується на кухнях завдяки своїй довговічності та зручності. ...