Гречка, здавалося б, поєднується з будь-якимипродуктами. І підходить така крупа для будь-якого прийому їжі. Але варто пам'ятати, що деякі продукти все ж не можна до неї додавати, адже це буде зовсім некорисно, передають Патріоти України.
Редакція FoodOboz розповість, з чим не можна поєднувати гречку. Такі страви досить звичні для багатьох людей.
Не поєднуйте гречку з молоком
Молочну кашу з гречкою дуже часто готують дітям. Але така страва не принесе ніякої користі малюкам. Справа в тому, що в гречці є фітинова кислота. Вона може взаємодіяти з кальцієм, магнієм, цинком і залізом. Як наслідок, ці компоненти дуже погано засвоюються, а крупа та молоко втрачають свою користь.
Щоб знизити вміст фітинової кислоти – гречку можна замочити у воді на деякий час перед приготуванням.
Гречка з яйцем
Відварена гречка зі смаженим або відвареним яйцем – це швидкий варіант сніданку або обіду. Але корисною таку страву назвати складно. Розчинні волокна, які містяться в гречці, уповільнюють засвоєння білка. Тому у вас може виникнути дуття і важкість в шлунку.
Гречка з чорним чаєм
Дуже часто буває, що після вживання відвареної гречки її просто запивають чорним чаєм. Але краще такого не робити. Усі корисні компоненти, які ви мали б отримати з гречки, просто нейтралізуються. Такий прийом їжі буде просто безкорисним. Якщо ви маєте звичку запивати гречку – обирайте овочеві соки або звичайну воду.
Довге та активне життя без серйозних хвороб для якомога більшої кількості людей – одна із цілей, якої намагають досягти вчені в усьому світі. Вони активно ведуть пошуки факторів, які влпивають на довголіття і в генах, і в умовах середовища нашого прожи...
Смородина – одна з найпопулярніших садових ягід. Вона досить невибаглива у догляді і при цьому дає справді чудовий урожай. Проте дуже важливо не наробити помилок з підживленням рослини. Як пише видання "На пенсії", неправильні добрива, внесені навесні,...