Гречка, здавалося б, поєднується з будь-якимипродуктами. І підходить така крупа для будь-якого прийому їжі. Але варто пам'ятати, що деякі продукти все ж не можна до неї додавати, адже це буде зовсім некорисно, передають Патріоти України.
Редакція FoodOboz розповість, з чим не можна поєднувати гречку. Такі страви досить звичні для багатьох людей.
Не поєднуйте гречку з молоком
Молочну кашу з гречкою дуже часто готують дітям. Але така страва не принесе ніякої користі малюкам. Справа в тому, що в гречці є фітинова кислота. Вона може взаємодіяти з кальцієм, магнієм, цинком і залізом. Як наслідок, ці компоненти дуже погано засвоюються, а крупа та молоко втрачають свою користь.
Щоб знизити вміст фітинової кислоти – гречку можна замочити у воді на деякий час перед приготуванням.
Гречка з яйцем
Відварена гречка зі смаженим або відвареним яйцем – це швидкий варіант сніданку або обіду. Але корисною таку страву назвати складно. Розчинні волокна, які містяться в гречці, уповільнюють засвоєння білка. Тому у вас може виникнути дуття і важкість в шлунку.
Гречка з чорним чаєм
Дуже часто буває, що після вживання відвареної гречки її просто запивають чорним чаєм. Але краще такого не робити. Усі корисні компоненти, які ви мали б отримати з гречки, просто нейтралізуються. Такий прийом їжі буде просто безкорисним. Якщо ви маєте звичку запивати гречку – обирайте овочеві соки або звичайну воду.
Бобові (квасоля, сочевиця, арахіс, нут, горох) багаті білками, що допомагають шкірі регенерувати і довше залишатися молодою. Про користь бобових у раціоні розповіла дієтологиня Оксана Скіталінська, передають Патріоти України. За її словами, бобові мают...
Якщо вивертати одяг перед пранням, це збереже довше життя улюбленому вбранню, передають Патріоти України. Чи потрібно вивертати речі навиворіт перед пранням у пральній машинці? Хтось це робить, хтось - не вважає необхідним. Втім, експерти радять не пол...