Не кладіть лаврове листя в ці страви, щоб їх не зіпсувати

Про лаврове листя є помилкова думка, що воно універсальна спеція. Не всі страви добре з ним поєднуються. Наприклад, це стосується супів. Є певні страви, в яких лаврове листя точно зайве.

Подробиці

В першу чергу потрібно зазначити, що ніяким чином неможливо буде врятувати молочний суп, якщо ви в нього додасте лаврове листя.

Не дуже пасує лаврове листя в овочевих супах. Смак дещо перебиває смак бульйону та овочів. Є ще версія, що в грибні та рибні супи не додають лаврове листя, але тут може бути варіативність. Залежить від складу продуктів, з якими готується суп. Якщо це вершковий, рибний, то краще без лаврового листя.

Найкраще лаврове листя підкреслює смак густого супу. В борщ добре додавати. А от в супи на основі курячого бульйону не треба. Лаврове листя перебиває смак та аромат ніжної курятини.

А ви це знали? Не в холодильнику: Ось де зберігати шоколад, щоб він довго залишався смачним

вівторок, 16 грудень 2025, 19:10

Перед різдвяно-новорічними святами у наших домівках може зібратися непоганий запас шоколаду: від цукерок до інших виробів. З часом ви можете виявити, що цей шоколад став крейдяним або втратив свій насичений смак, передають Патріоти України. Часто це т...

Ви могли це не знати! Навіщо кактусу колючки та чим загрожує їх втрата

вівторок, 16 грудень 2025, 18:45

Їхня назва походить від латинського succus - “сік”, адже головний резервуар води ховається всередині м’ясистого стебла. В пустелі дощі випадають рідко, а пекуче сонце миттєво випаровує вологу. Щоб зберегти дорогоцінну воду, кактуси покриваються товстою...