Томати не варто класти в холодильник - вони втрачають смак, аромат і колір. Та експерти з їжі знайшли простий спосіб, який зберігає овочі свіжими, соковитими та приємними на смак протягом 10 днів, передають Патріоти України.
За словами авторів кулінарного порталу The Kitchn, найбільш поширений метод — зберігання помідорів у холодильнику — не дає найкращих результатів. Так, хоча вони не псуються, проте втрачають колір, смак і набувають неприємного кислуватого присмаку.
Експерти протестували 5 способів зберігання помідорів, серед яких — традиційне зберігання на кухонному столі, у холодильнику, а також два нестандартні методи: зберігання "догори дригом" та з клейкою стрічкою на хвостику.
І саме зберігання "догори дригом" (стеблом вниз) дало відмінні результати: помідори залишалися щільними, майже не втрачали вологи та зберігали чудовий смак. Щоб покращити ефект, експерти рекомендують заклеїти місце стебла шматочком харчової стрічки або скотчу, а потім перевернути плід стеблом донизу.
"Через 10 днів помідор виглядав майже як новий – шкірка пружна, без ознак псування, а смак — ніби щойно з грядки", — повідомили в The Kitchn.
Такий метод створює бар’єр для бактерій та плісняви — ідеальний варіант, якщо хочете насолоджуватися свіжими помідорами без холодильника.
Нові дослідження показують, що три поширені проблеми серця - високий кров'яний тиск, діабет 2 типу та низький рівень хорошого холестерину (ЛПВЩ) - можуть різко підвищити ризик смерті від стеатотичної хвороби печінки, пов’язаної з метаболічною дисфункці...
Хочете дізнатися щось нове про свою особистість? Тоді цей психологічний тест саме для вас! Все, що потрібно - подивитися на три сумочки та вибрати ту, яка вам найбільше до душі. Результат може виявитися несподіваним і розкрити риси, про які ви навіть н...