
Томати не варто класти в холодильник - вони втрачають смак, аромат і колір. Та експерти з їжі знайшли простий спосіб, який зберігає овочі свіжими, соковитими та приємними на смак протягом 10 днів, передають Патріоти України.
За словами авторів кулінарного порталу The Kitchn, найбільш поширений метод — зберігання помідорів у холодильнику — не дає найкращих результатів. Так, хоча вони не псуються, проте втрачають колір, смак і набувають неприємного кислуватого присмаку.
Експерти протестували 5 способів зберігання помідорів, серед яких — традиційне зберігання на кухонному столі, у холодильнику, а також два нестандартні методи: зберігання "догори дригом" та з клейкою стрічкою на хвостику.
І саме зберігання "догори дригом" (стеблом вниз) дало відмінні результати: помідори залишалися щільними, майже не втрачали вологи та зберігали чудовий смак. Щоб покращити ефект, експерти рекомендують заклеїти місце стебла шматочком харчової стрічки або скотчу, а потім перевернути плід стеблом донизу.
"Через 10 днів помідор виглядав майже як новий – шкірка пружна, без ознак псування, а смак — ніби щойно з грядки", — повідомили в The Kitchn.
Такий метод створює бар’єр для бактерій та плісняви — ідеальний варіант, якщо хочете насолоджуватися свіжими помідорами без холодильника.
Зимова погода негативно впливає на вашу шкіру, викликаючи її реакцію сверблячими пухирками та почервонінням? Це може бути більше, ніж просто гіперчутливість. Йдеться про холодову кропив'янку - рідкісне захворювання, при якому імунна система сприймає ни...
Християни східного обряду 14 грудня за новим календарем (27 грудня за старим) - день пам'яті великомучеників Філімона, Аполлонія, Аріана і Феотиха, які постраждали за християнську віру. У народному календарі - Філімонів день, зазначають Патріоти Україн...