
Цибуля – один із найпопулярніших інгредієнтів на кухні, але її зберігання має свої нюанси. Експерти попереджають: неправильне сусідство може значно скоротити термін її придатності, передають Патріоти України.
За словами фахівця зі зберігання продуктів Кріса Хассалла, найгірше рішення – зберігати цибулю поруч із картоплею. Ці два овочі негативно впливають один на одного: цибуля поглинає вологу з картоплі, що сприяє її розм’якшенню та гниттю, а газ етилен, який виділяє цибуля, провокує проростання бульб.
Також фахівець радить не класти цибулю в холодильник – холод перетворює крохмаль на цукор, і овоч стає м’яким. Ідеальне місце для зберігання – темна, суха й прохолодна комора або кухонна шафа. Варто уникати також паперових пакетів – у них накопичується волога, що призводить до цвілі та псування.
Рушники - один із найважливіших предметів домашнього вжитку, якими ми користуємося щодня. З часом вони втрачають м’якість і можуть неприємно пахнути навіть після прання. Але це не завжди ознака того, що їх слід викидати. Секрет довговічності - у правил...
Щоб дзеркала у будинку чи квартирі завжди блищали й не було розводів, необов'язково користуватися агресивною хімією. Можна обійтися простими підручними засобами, які використовували наші бабусі, передають Патріоти України. Сира картопля та крохмаль від...