Не купуйте їх, це марна трата грошей: ТОП-6 засобів із догляду за обличчям, які шкодять шкірі

Існує стереотип, що чим дорожче, тим краще. Але це зовсім не так: деякі засоби для догляду за шкірою – це марна трата грошей, передають Патріоти України.

"Існує велика ймовірність того, що використання великої кількості косметичних хімікатів може пошкодити шкірний бар’єр і мікробіом. Потім ми шукаємо більше засобів, щоб вирішити ці проблеми, і цикл повторюється", - каже докторка Рейчел Вестбей, сертифікована дерматологиня. Видання Huffpost з’ясувало, які косметичні продукти не тільки б’ють по гаманцю, а й можуть нашкодити шкірі.

Дорогі зволожуючі засоби

"Немає потреби витрачати купу грошей на зволожуючі креми", – каже сертифікована дерматологиня Маріса Гаршик. "Компоненти важливіші за ціну. Шукайте такі ключові інгредієнти, як кераміди або гіалуронова кислота, що допоможуть живити та зволожувати шкіру", – пояснила вона.

Очищувальні серветки

"Навіть найніжніші серветки для обличчя можуть дратувати та послаблювати бар’єр шкіри, залишаючи почервоніння. І, чесно кажучи, вони дійсно не ефективні. Вони лишають багато залишків, які можна не побачити неозброєним оком", – каже Вестбей.

Колаген

"Він не буде ефективним, оскільки молекула колагену надто велика, щоб проникнути в шкіру", – каже Гаршик. "З цієї причини краще витрачати гроші на продукти, які призначені для стимулювання виробництва колагену, такі як ретинол або пептиди", – додала вона.

Тоніки на спиртовій основі

Якщо у вас не жирна шкіра, а комбінована, суха чи чутлива, тоніки – це те, що вам не варто купувати. "Зараз більшість очищувальних засобів мають збалансований рН, а тоніки на спиртовій основі рідко рекомендуються, – каже експертка. – Це тому, що вони можуть викликати значне подразнення шкіри та шкодять її ліпідному бар’єру. А надмірне висихання призведе до парадоксального збільшення кількості виробленої олії, що може спровокувати акне".

Масла для обличчя

"Вони непогані, але точно не потрібні для догляду за шкірою, – каже Вестбей. – Олії самі по собі не зволожують, тому не можуть замінити зволожуючий крем".

Ексфоліанти

"Скраб може нашкодити бар’єру шкіри, викликати сухість, появу вугрів, почервоніння та подразнення, – пояснює Вестбей. – Такі засоби позбавляють вашу шкіру природного зволожуючого фактора та збільшують втрату води, викликаючи зневоднення".

А ви це знали? Коли треба солити картоплю під час смаження

субота, 27 липень 2024, 21:12

Хочете картоплю зі смачною золотою скоринкою? Для цього треба не тільки правильно обробити саму картоплю, а й своєчасно її солити, щоб не було ефекту вареного овоча, передають Патріоти України. У вас вийде хрумка скоринка, якщо ви посолите картоплю піс...

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...