Не липне до рук і не розварюється! Рецепт ідеального тіста для пельменів

Багато хто любить їсти пельмені, а не готувати, тому часто купують вироби в магазині. Хазяйкам не подобається довго возитися на кухні, а потім відмивати її від борошна, передають Патріоти України.

Є простий та доступний спосіб приготувати тісто, яке не липне до рук і не розварюється. Працювати з ним – одне задоволення.Ідеальне тісто для пельменів – заварне, яке готується з додаванням олії. Це той самий секретний інгредієнт, який зробить тісто еластичним та м'яким.

  • яйце;
  • 800 г пшеничного борошна;
  • 375 мл окропу;
  • 4 ст. л. рослинної олії (рафінованої);
  • 0,5 ч. л. солі;

Вбийте яйце в миску, додайте сіль і олію, перемішайте вилкою до однорідності. Просійте борошно і змішайте її з яєчною сумішшю. Можна не використовувати яйце - але тоді пельмені при варінні можуть розвалитися.

Потім потрібно закип'ятити воду і влити в миску з іншими компонентами. Акуратно замішуйте тісто спочатку ложкою, потім руками. Воно має вийти гладке й однорідне. Таке тісто не липне до рук і до поверхонь – додавати борошно не потрібно.

Тісто перед формуванням пельменів має трохи відпочити – 20-30 хвилин під харчовою плівкою чи рушником буде достатньо.

Начинка для пельменів також готується швидко: 550 г свинячо-яловичого фаршу слід з'єднати з 200 г перетертої цибулі (на м'ясорубці або в блендері). Посоліть, поперчіть їх, і можете використовувати для ліплення пельменів.

Відварюйте пельмені в підсоленому окропі, з лавровим листом і чорним перцем горошком. Подавайте з вершковим маслом або сметаною

Перевірте себе! Психологічний тест за картинкою розкриє ваш темний бік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:09

Кожна людина бажає любити й бути коханою, досягати успіху і наповнювати життя приємними емоціями. Однак наші стосунки з іншими людьми можуть змінюватися під владою темної підсвідомості. Цей психологічний тест за картинкою вкаже на проблемну зону і допо...

Психологічний тест! Морозиво підкаже, яких стосунків ви потребуєте

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:09

Часто стосунки закінчуються тому, що партнери не розуміють, чи готові вони до серйозного кроку, чи ще не "нагулялися". За допомогою цього тесту перевірте, які стосунки ви шукаєте наразі, передають Патріоти України. Подивіться на картинку і оберіть моро...