Не лише часник: Названо продукти, які псують запах вашого тіла - список може здивувати

Запах вашого тіла може змінюватися залежно від того, що ви їсте, і це - не міф. Деякі продукти впливають на запах шкіри та дихання так сильно, що навіть при дотриманні гігієни ви можете відчувати дискомфорт. Про це розповіла дієтологиня з Нью-Джерсі Ерін Палінскі-Вейд у коментарі Fox News Digital, передають Патріоти України.

Причина криється в особливостях травлення, обміну речовин і складу мікрофлори шкіри. Навіть корисна їжа іноді може викликати неприємний запах.

Продукти, що найчастіше впливають на запах тіла:

  1. Риба. У деяких людей організм перетворює холін із риби на триметиламін — речовину з різким рибним запахом. Це рідкісний стан — триметиламінурія, але схожий ефект може спостерігатись і після споживання броколі чи квасолі.
  2. Капустяні овочі. Броколі, цвітна капуста, брюссельська капуста та білокачанна капуста містять сірку, яка під час розщеплення надає поту характерного різкого запаху.
  3. Гострі спеції. Карі, кмин та інші ароматні приправи виводяться через піт і дихання, створюючи специфічний запах.
  4. Червоне м’ясо. Велика кількість м’яса у раціоні може погіршувати запах шкіри через взаємодію білків із бактеріями на тілі.

Що допоможе покращити ситуацію:

  • Пити багато води
  • Вживати яблука, зелень, йогурт і зелений чай
  • Зменшити кількість сірковмісних продуктів і м’яса
  • Стежити за гігієною: душ, чистий одяг, антисептичне мило
  • Піклуватися про мікрофлору кишківника
  • Спати достатньо, зменшити стрес, бути фізично активним

Запах тіла — це не тільки питання дезодорантів. Ваш щоденний раціон може бути сильнішим «парфумом», ніж ви думаєте.

Кава може вбивати! Кому категорично заборонено цей напій

четвер, 17 липень 2025, 23:10

Кава - улюблений напій багатьох людей, який бадьорить і допомагає прокинутися. Проте, незважаючи на корисні властивості, не всім варто вживати каву. Існує низка захворювань та станів, при яких від цієї популярної напої краще відмовитись або принаймні о...

Соя - продукт, якого бояться дарма: Чому її варто додати до раціону

четвер, 17 липень 2025, 19:05

Соя - популярна бобова культура, що походить з Азії і вже давно є основною частиною кухні в Китаї, Японії та Кореї, передають Патріоти України. В Європу вона прийшла у XIX столітті завдяки австрійському професору Хаберланду, який сприяв її адаптації до...