Не лише провокує збільшення ваги! Ось як вживання хліба впливає на організм

Хліб часто є основою раціону, але його надмірне вживання може призвести до негативних наслідків для здоров'я. Зокрема, хліб може сприяти не лише збільшенню ваги, а й підвищенню ризику високого кров'яного тиску, передають Патріоти України.

І хоча вам не обов’язково повністю відмовлятись від цього продукту, проте, щоб підтримувати здоров'я краще розглянути альтернативи, багаті на клітковину. Чому слід зменшити вживання хліба у раціоні, розповіли в Eat This, Not That.

Дослідження, яке було опубліковане в журналі Nutrients показує, що часте споживання білого хліба пов'язане з підвищеним ризиком високого кров'яного тиску. Зокрема, учасники, які вживали один шматок білого хліба кілька разів на тиждень, мали в 1,39 раза більшу ймовірність підвищення артеріального тиску в порівнянні з тими, хто їв його рідше. Разом з тим, споживання цільнозернового хліба не впливало на підвищення тиску, що свідчить про його переваги, у якості альтернативи білому хлібу.

Крім того, споживання білого хліба може підвищувати ризик гіпертонії не лише через частоту його вживання. Якщо їсти дві або більше порцій цього продукту на день, ви суттєво збільшуєте ймовірність набуття надмірної ваги або ожиріння, що також пов'язані з підвищенням артеріального тиску.

А тому, слід контролювати споживання білого хліба для збереження здорової ваги та запобігання високого тиску у майбутньому. Зосередьтеся на здорових альтернативах, оскільки це простий крок, який варто врахувати для збереження власного здоров’я.

Наближає смерть! Названо їжу, від якої варто відмовитися заради довголіття

субота, 12 жовтень 2024, 19:00

Інколи нам важко відмовити собі у солодкому і хоча одне тістечко, навряд зможе сильно зашкодити організму, проте все ж слід бути обачними. Уникайте висококалорійних десертів з магазину, оскільки вони містять багато цукру та мають низьку поживну цінніст...

Не отримаєте фігуру мрії! Названо головні міфи, які заважають худнути

субота, 12 жовтень 2024, 18:05

Коли ви впроваджуєте у свою рутину новий фітнес-план, вірогідно ви можете почути різні поради, які можуть внести корективи у ваше схуднення. Хоча деякі з цих ідей мають сенс та можуть здаватись обґрунтованими, більшість з них є застарілими, а тому не з...