Темний шоколад не лише приємний на смак, а й приносить значну користь для здоров’я. Він багатий на антиоксиданти, покращує настрій і підтримує здоров’я кишківника завдяки високому вмісту клітковини.
Регулярне вживання шоколаду з високим вмістом какао може позитивно вплинути на емоційний стан та роботу організму. Більше про переваги цього смаколика пише eatthis.com.
Як показує дослідження, опубліковане в журналі The Journal of Nutritional Biochemistry, вживання шоколаду для покращення настрою дійсно має наукове підґрунтя. У дослідженні, яке було рандомізованим і контрольованим, взяли участь дорослі віком 20-30 років. Учасників розділили на дві групи: одна група отримувала шоколад із вмістом какао 70%, а інша – 85%. В кінці експерименту їх оцінювали за шкалою PANAS (Positive and Negative Affect Schedule), що допомагає відстежувати емоційні зміни протягом часу. Ті, хто споживав 85% темний шоколад, мали значно менше негативних емоцій, ніж учасники з групи 70%.
Крім того, вчені також дослідили вплив шоколаду на настрій і його зв'язок зі станом мікрофлори кишківника. За даними Harvard Health, продукти з хімічними добавками та ультраоброблені продукти можуть погіршувати стан здорових бактерій у кишківнику, підвищувати ризик хвороб та погіршувати настрій. На противагу цьому, дослідження в галузі молекулярної психіатрії встановили, що збалансована дієта, як-от традиційна середземноморська, яка знижує запалення і підтримує здоров'я кишківника, може захистити від депресії.
Щоб підтримувати кишківник у здоровому стані, варто включати в раціон продукти, багаті на пребіотики та пробіотики. Пребіотики – це харчові волокна, які сприяють росту корисних бактерій у кишківнику та покращують функціонування травної системи. Пробіотики ж містять живі бактерії та дріжджі, які підтримують здоров'я вашої кишкової флори.
Темний шоколад виконує роль пребіотика завдяки високому вмісту клітковини. Згідно з даними Міністерства сільського господарства США, темний шоколад із вмістом какао від 70% до 85% містить близько 11 грамів клітковини на 100-грамову плитку. Чим вищий вміст какао в шоколаді, тим більше клітковини він містить, а отже, тим більше користі для вашої кишкової мікрофлори.
Тож якщо ви відчуваєте поганий настрій або хочете солодкого, сміливо з'їжте трохи темного шоколаду. Він дійсно може зробити ваш день кращим!
В цьому тесті на особистість ти дізнаєшся свою найбільшу перевагу залежно від того, що ти побачиш на зображенні. Усе, що потрібно, - це швидко поглянути на картинку, а потім, залежно від того, що перш за все приверне твою увагу, ти дізнаєшся результат,...
Щонайменше третина смертей у світі спричинена лише чотирма продуктами — до такого висновку дійшла професорка Анна Гілмор, директорка Центру громадського здоров’я XXI століття при Університеті БатаЮ передають Патріоти України. У коментарі іспанському ви...