Не можна використовувати постійно! Яка функція авто призводить до великих витрат бензину

Функція круїз-контролю була розроблена для того, щоби допомогти водіям окрім іншого зменшити витрати палива. Але з’ясувалось, що за певних ситуацій через неї ці витрати тільки зростають, передають Патріоти України.

Як пише видання Express, на це звернув увагу центр RAC Fuel Watch. За його даними, круїз-контроль допомагає знижувати витрати тільки під час руху рівною поверхнею з незначними перепадами рельєфу. Тож, допомагаючи підтримувати постійну швидкість на автомагістралі, він дійсно працює на економію.

Непотрібне прискорення блокується і зайве паливо не згорає. Але щойно водієві доводиться звернути на нерівну дорогу, система починає повільніше реагувати на зміни ухилу і витрата палива починає зростати понад середні значення.

Досягаючи вершини пагорба, водії зазвичай прибирають ногу з педалі акселератора, щоб підтримувати постійну швидкість при спуску. При цьому функція розраховуватиме необхідну потужність довше, оскільки вона не може бачити зміну кута нахилу попереду. Це може призвести до погіршення умов витрати палива, заявили у RAC. Круїз-контроль в такому разі триматиме подачу бензину чи дизелю увімкненою довше, ніж потрібно.

Все дуже просто! Як розігріти картопляне пюре, щоб зберегти смак страви

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:12

Досвідчені кухарі не рекомендують готувати картопляне пюре із запасом, оскільки наступного дня його практично неможливо подавати до столу. Смак страви стає зовсім не таким, як одразу ж після приготування. Якщо використовувати мікрохвильову піч, то це о...

Це справді працює! Експерти назвали овоч номер один, який регулює рівень цукру в крові

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:57

Можливо, ви вже неодноразово чули фразу обов’язково з'їжте всю броколі - і це зовсім не дивно. У цій дитячій пораді дійсно закладена частка правди, передають Патріоти України. Броколі відома своїми вражаючими перевагами для здоров’я. Вона не тільки ма...