Не накличте лиха! Субота перед Великоднем: Що категорично не можна робити цього дня

Субота останній день Великого посту. Цього дня завершено усі великодні приготування перед найважливішим днем - Великоднем. Стало відомо, що не можна робити цього дня, щоб не накликати у своє життя лихо, передають Патріоти України.

Що не можна робити у Страсну суботу?

Вважається, що субота перед Великоднем – це день скорботи та смутку. За біблійними писаннями, у п'ятницю напередодні тіло Христа було розіп'яте на хресті, а в суботу його тіло перебувало у гробниці.

Виходячи з цього, цього дня забороняється займатися всім, що приносить щастя. Зокрема не можна вдаватися до тілесних втіх, відвідувати фестивалі, концерти, влаштовувати вечірки та свята. Цього дня важливо стежити за своїми емоціями, намагатися ні з ким не сваритися та не скандалити. Заборонені образи та плітки. У суботу перед Великоднем не можна виносити будь-що з дому. Не можна навіть виносити сміття.

Це вважається тихий день, який найкраще провести за книгою, молитвою чи на природі. Що стосується їжі, то люди, які дотримуються посту, повинні обмежитися лише водою, а перший прийом їжі має бути рано-вранці в неділю після служби.

Не пропустіть! Спеціаліст розповів, як зрозуміти, що ваша пральна машина вже потребує очищення

середа, 15 травень 2024, 17:54

Пральна машина стала незамінним помічником у побуті. Проте, як і будь-яка інша техніка, вона потребує правильного догляду, який покращує працездатність та подовжує термін експлуатації. Фахівець з продукції AEG Майкл Форбс розповів виданню Mirror про те...

Не рецепт, а знахідка! М’який, повітряний кекс готується просто і виглядає ефектно

середа, 15 травень 2024, 17:12

Дуже простий у приготуванні рецепт випічки до чаю, але смак та зовнішній вигляд виходять незвичайними. Це як ідея, якщо ви не знаєте, що приготувати до чаю. Відокремити білки від жовтків. Білки збити в піну з дрібкою солі, додати цукор з ванільним цукр...