Не осяде і не потріскається: Кухарі назвали ТОП-5 правил ідеального бісквіта

Це чудова основа для десерту та й цілком самостійна випічка. Але є деякі банальні помилки, що в результаті призводить до того, що корж опадає або виходить. На Pixelinform розповіли, як уникнути проблем і отримати відміний бісквіт, передають Патріоти України.

Збереження пропорції

Це дуже важливе правило, що визначає текстуру готового вироду. Класичний варіант передбачає на 120 грамів борошна та цукру додавання 4 яєць, дрібки солі та ваніліну.

Температура

Яйця для тіста повинні бути кімнатної температури. Це обов’язково.

Борошно

Борошно, яке ви додаєте до бісквіта, повинно бути просіяним. Можна зробити це за кілька хвилин в окрему миску або просіяти безпосередньо над майбутнім тістом.

"Герметичне" випікання

При випіканні не можна відкривати духовку до готовності бісквіта. Інакше тісто "впаде", і тоді про пишний бісквіт можна забути. Перевірити випічку можна, але не раніше, ніж за 20 хвилин після початку випікання.

Залиште його у спокої

Не варто одразу витягувати виріб із форми. Бісквіт повинен стабілізуватися, охолонути. Тому після вимкнення духовки його ще деякий час краще не чіпати.

Що ви побачили на цій картинці? Психологічний тест покаже, як ви сприймаєте світ

понеділок, 29 вересень 2025, 8:43

Хочете дізнатися, що ховається у вашому підсвідомому? Подивіться на зображення і здивуйтеся! Цей психологічний тест із чорнильними плямами покаже, як ваш розум інтерпретує форми. Пам’ятайте: це гра, а не діагностика, передають Патріоти України. Перед в...

Психологічний тест: Що ви бачите на цій картинці? Це розкриє таємниці підсвідомості

понеділок, 29 вересень 2025, 8:22

Відкрийте таємниці свого підсвідомого. Подивіться на інтригуючу чорнильну пляму, натхненну тестом Роршаха, і дайте волю уяві. Те, що ви помітите в першу чергу, може розповісти багато цікавого про вашу психіку, відносини та сприйняття світу, передають П...