Не отруюйте себе! Фахівці розповіли, як розпізнати фальсифікат вершкового масла

Користуючись складною ситуацією країни, деякі "підприємливі" виробники вдаються до фальсифікації продуктів першої необхідності. Особливо часто практикують підробку вершкового масла. 2022 року вартість цього продукту зросла на 22%, передають Патріоти України.

Бажаючи отримати з процесу більше прибутку, деякі несумлінні підприємці можуть робити фальсифікат. Слід зазначити, що можливість придбання неякісного товару залежить від цінової категорії. Експерти розповіли, як відрізнити натуральне вершкове масло від фальсифікату.Про тонкощі вибору вершкового масла пише видання unian.

Перевірити якість масла можна за допомогою ємності з гарячою водою. Це простий, але водночас надійний спосіб виявити фальсифіковану продукцію. Для дослідження необхідно спробувати розчинити шматочок олії у гарячій воді. Натуральне вершкове масло повністю розчиняється, забарвлюючи воду в молочний колір. При цьому якісний продукт розчиниться без залишку, не залишивши ні осаду, ні пластівців. Слід зазначити, що наявність пластівців свідчить про дуже низьку якість продукту.

Ще одним способом перевірки є заморожування. Справжнє вершкове масло за низьких температур твердне, чого не скажеш про продукт, що містить рослинні жири. Після заморозки спробуйте відрізати шматочок вершкового масла. Він буде тим самим індикатором, який дозволить оцінити якість продукту. Охолоджене натуральне масло просто кришиться.

Не зайвим також буде поспостерігати за маслом, поміщеним на розпечену сковороду. Якщо при розтопленні масла утвориться приємний молочний запах, а також з'явиться характерна пінка, то можна відкинути всі сумніви щодо якості продукту.

Більш специфічними та, до того ж, менш надійними є перевірки за допомогою йоду та марганцівки. Занурте шматочок вершкового масла у розчин марганцівки та уважно поспостерігайте за його кольором. Якщо марганцівка набуде світлішого відтінку, то це свідчить про вміст у вершковому маслі тільки жирів тваринного походження.

"Полювання" на пальмову олію можна також організувати за допомогою йоду. Масло слід розчинити в гарячій воді. Слідом за маслом у розчин додається трохи йоду. Далі цю суміш потрібно залишити на кілька годин. Якщо результатом експерименту буде фарбування розчину в бурий відтінок, це свідчить про сумнівну якість масла, і що в ньому явно присутні пальмові жири

Це така смакота! Як приготувати салат з картоплі за 5 хвилин

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:14

Салат з картоплі - це завжди смачне рішення використати овоч у новій інтерпретації. Існує понад 50 рецептів приготуванні з різноманітними інгредієнтами. Пропонуємо вам посмакувати салатом, приготування якого займе всього 5 хвилин. Швидко, смачно та дос...

Корисний лайфхак: Як правильно зварити яйця, щоб вони легко чистились

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:13

Відварені яйця не завжди легко чистяться. І це дратує, адже частина білка лишається в шкаралупі. Пропадає цінний продукт, передають Патріоти України. Досвідчені господині навчились з цим боротись, дотримуючись технології приготування. Не обійтись і бе...