Не отримаєте фігуру мрії! Названо головні міфи, які заважають худнути

Коли ви впроваджуєте у свою рутину новий фітнес-план, вірогідно ви можете почути різні поради, які можуть внести корективи у ваше схуднення. Хоча деякі з цих ідей мають сенс та можуть здаватись обґрунтованими, більшість з них є застарілими, а тому не завжди ефективними, передають Патріоти України.

Які з них дійсно важливі для досягнення ваших цілей, а які навпаки, можуть зіпсувати плани та погіршити стан здоров’я? Про це розповіли в Eat This, Not That.

Міф: Необхідно їсти багато білка

Надмірне споживання білка може призводити до проблем зі здоров’ям, зокрема до ожиріння та хвороб серця, оскільки тваринний білок часто містить багато насичених жирів, що сприяє цим захворюванням. Крім того, насправді наші тіла не потребують великої кількості білка щодня, а тому його кількість у раціоні можна регулювати, замінюючи на рослинні джерела.

Міф: Необхідно уникати вуглеводів

Вуглеводи є основним джерелом енергії для нашого тіла. Не бійтеся їх, оскільки складні вуглеводи, такі як свіжі фрукти, картопля, коричневий рис і кіноа, потрібні для нормального функціонування мозку. Уникайте простих вуглеводів, які містять багато цукру та шкідливих речовин. Вуглеводи повинні становити основну частину вашого раціону, щоб уникнути втоми та безсилля.

Міф: Жири шкідливі для тіла

Включайте корисні жири, які містяться в оливкової олії та авокадо, щоб підтримувати роботу мозку, виробництво гормонів і відновлення клітин. Це важливо для загального здоров'я і щастя.

Міф: Ви можете їсти все, що вам заманеться, якщо тренуєтесь

Щоб підтримувати вагу або схуднути, важливо споживати менше калорій, ніж ви витрачаєте. Поєднуйте збалансоване харчування з регулярною фізичною активністю для досягнення кращих результатів.

Міф: Нагорода у формі ласощів дозволена

Не піддавайтеся ілюзії, що фізичні вправи дозволяють споживати більше калорій, оскільки ви можете легко перевищити норму, винагороджуючи себе ласощами. Обирайте корисні продукти, щоб підтримувати свої цілі, а замість їжі, винагороджуйте себе іншими приємностями.

Міф: Травна система "вимикається", коли ви спите

Не вірте, що травна система "вимикається" під час сну, а неперетравлена їжа перетворюється на жир. Ваше тіло продовжує працювати, переробляючи поживні речовини, навіть коли ви спите. Крім того, часто зайва вага виникає не через пізні перекуси, а через надмірне споживання калорій протягом дня.

Міф: Ви маєте зосереджуватись на короткострокових цілях

Уникати дієт, які зосереджені на швидких результатах, адже вони зазвичай неефективні в довгостроковій перспективі. Обирайте натуральну, цільну їжу — нежирне м'ясо, овочі, фрукти, горіхи та цільнозернові продукти, щоб забезпечити своє тіло всіма необхідними поживними речовинами. З часом це допоможе вам не тільки знизити вагу, але й покращити загальний стан здоров’я.

Наближає смерть! Названо їжу, від якої варто відмовитися заради довголіття

субота, 12 жовтень 2024, 19:00

Інколи нам важко відмовити собі у солодкому і хоча одне тістечко, навряд зможе сильно зашкодити організму, проте все ж слід бути обачними. Уникайте висококалорійних десертів з магазину, оскільки вони містять багато цукру та мають низьку поживну цінніст...

Не отримаєте фігуру мрії! Названо головні міфи, які заважають худнути

субота, 12 жовтень 2024, 18:05

Коли ви впроваджуєте у свою рутину новий фітнес-план, вірогідно ви можете почути різні поради, які можуть внести корективи у ваше схуднення. Хоча деякі з цих ідей мають сенс та можуть здаватись обґрунтованими, більшість з них є застарілими, а тому не з...