Не пересвяткуйте! Які продукти не можна вживати з алкоголем - такі поєднання є шкідливими для організму

Попереду новорічні святкування. І, звісно ж, на них буде присутній алкоголь. А для того, щоб добре почуватись після застілля не варто заїдати спиртні напої усім підряд, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz розповість, з якими продуктами в жодному разі не можна поєднувати алкоголь.

Кава

При надходженні в організм алкоголю пригнічується робота нервової системи. Кава ж, навпаки, стимулює її роботу. Тому закінчувати застілля чашкою ароматної кави з десертом не варто, щоб потім добре себе почувати.

Цитруси

Дуже часто, разом з алкоголем, на стіл подають фруктову нарізку. Але це не завжди правильний варіант. Річ у тім, що у цитрусових міститься багато кислоти, яка може спровокувати проблеми з травленням і без спиртних напоїв. У поєднанні з алкоголем ця негативна тенденція може тільки посилитись. Щоб цього не відбулося, намагайтесь вибирати у якості закуски банани. У них міститься велика кількість калію, який здатний нейтралізувати негативний вплив алкоголю на організм та позбавити його від зневоднення.

Солона їжа

Сама по собі їжа нейтралізує дію алкоголю, але не солоні продукти. Справа в тому, що крекери, солоні горішки та інші закуски мають надлишок солі і викликають відчуття спраги. Тому є ризик значно перевищити дозу алкоголю.

Десерти з алкоголем

Бути повністю впевненим у кількості та якості наявного у десерті алкоголю не може ніхто. Вам пощастить, якщо виробники десерту додадуть у страву високоякісний алкоголь і зекономлять на його кількості. Якщо цього не станеться, є ризик отруєння. Краще обирати солодощі, у складі яких є молочні продукти.

Гострий соус

Невдалою для організму вважається і комбінація спиртних напоїв із гострими соусами. Споживання такої їжі може викликати опік слизової оболонки стравоходу і шлунка, а в кращому випадку у вас з’явиться неприємна важкість і печія.

Свіжі помідори

Практично на будь-якому пікніку можна зустріти поєднання свіжих томатів зі спиртними напоями. Така комбінація вважається дуже шкідливою для нашого організму. Поєднання помідорів з горілкою або коньяком провокує метеоризм та проблеми з травленням. Відбувається це через високий вміст у томатах органічних кислот, які просто не перетравлюються у такому стані шлунком.

Помідори

Якщо вам хочеться після алкоголю з’їсти помідор, можете випити склянку томатного соку або з’їсти консервовані помідори у власному соку. Продукти переробки томатів по-іншому діють на наш організмі не викликають негативних реакцій з боку травної системи.

Мариновані огірки

Мариновані огірки вважаються традиційною закускою застілля. Однак у поєднанні з алкоголем така страва погано впливає на організм. Все через те, що у такій їжі є оцет, який вступає в реакцію з алкоголем і здійснє погану дію на організм. Щоб цього не відбулося, обирайте у якості закуски квашену капусту або вінегрет. Ці страви чудово підтримують організм під час святкового застілля.

Шоколад

Шоколад після спиртних напоїв – також невдала ідея. Наявні у шоколаді кофеїн та какао занадто навантажують підшлункову залозу. У результаті від такої комбінації може виникнути біль у животі або спазми. У гіршому випадку це може спровокувати розвиток гострого панкреатиту.

Кавуни та дині

Таке поєднання найчастіше подають влітку. Дині та кавуни у поєднанні з алкоголем погано перетравлюються організмом через вміст у цих плодах великої кількості цукру. Одночасне поїдання таких продуктів зі спиртними напоями рівнозначне споживанню солодощів з алкоголем. Глюкоза у цьому випадку буде засвоюватися першою, тому організм буде страждати від токсичних продуктів розпаду спирту. У результаті, таке поєднання обернеться бродінням у шлунку та відчутним дискомфортом внизу живота.

Перевірте себе! Психологічний тест за картинкою розкриє ваш темний бік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:09

Кожна людина бажає любити й бути коханою, досягати успіху і наповнювати життя приємними емоціями. Однак наші стосунки з іншими людьми можуть змінюватися під владою темної підсвідомості. Цей психологічний тест за картинкою вкаже на проблемну зону і допо...

Психологічний тест! Морозиво підкаже, яких стосунків ви потребуєте

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:09

Часто стосунки закінчуються тому, що партнери не розуміють, чи готові вони до серйозного кроку, чи ще не "нагулялися". За допомогою цього тесту перевірте, які стосунки ви шукаєте наразі, передають Патріоти України. Подивіться на картинку і оберіть моро...