Кава - це популярний напій, який має чимало шанувальників по всьому світу. Однак часом не виходить приготувати її так само смачно, як це роблять у кав’ярнях.
Найчастіше так відбувається не лише через спосіб приготування, а й через неправильний вибір самого продукту.
1.Країна-виробник.
Смак напою безпосередньо залежатиме від того, в якій країні вирощувалися зерна. Через різноманітний клімат напій отримує зовсім інші смакові характеристики. Африканська кава найчастіше має ягідно-кислий присмак, бразильська віддає горіхами, індійська кава нагадує шоколад.
2.Спосіб зберігання.
Багато цінителів напою купують зерна в спеціалізованих магазинах, оскільки там дотримуються важливих умов зберігання. У звичайному магазині варто звертати увагу на те, як упакований товар.
Варто пам’ятати про те, що упаковка має бути герметичною та цільною.
3.Як зберігати.
Не варто купувати зерна про запас. Справа в тому, що згодом смак і аромат стають менш яскравими та інтенсивними. Вважається, що максимум зерна можна зберігати близько 30 днів. Використовувати кавомолку варто лише перед тим, як ви хочете побалувати себе напоєм.
4.Помел.
Якщо ви купуєте вже готову каву, то вам варто звернути увагу на помел. Чим він грубіший, тим гіршим буде смак напою. Тому краще робити каву самостійно.
5.Обсмажування.
Від цього залежить не тільки міцність напою, а й його смак. Перша вважається найлегшою, оскільки смак кави буде ненав’язливим і не сильно вираженим. При другому ступені з’являється невелика гіркота, яка багатьом доводиться до вподоби. Третій ступінь обсмажування обіцяє, що напій буде трохи солодким та ароматним. Кава четвертого ступеня обсмажування стає більш міцною та насиченою. П’ята ступінь обсмажування є класикою, тому що дозволяє в повному обсязі розкрити смак та аромат напою. Однак така кава буде гіркою.
Більшість із нас тягнеться до чашки кави відразу після пробудження. Але чи дійсно це найкраща ідея, передають Патріоти України. Чи допомагає кава засвоювати сніданок, чи навпаки — викликає печію та дискомфорт у шлунку? Дослідження показують, що вживан...
Ваш рис може мати значно кращий смак, якщо ви під час його приготування виконаєте один простий крок, який займає лише 15 секунд, передають Патріоти України. Марк Біттман, відомий кулінарний автор і колумніст New York Times, розкрив просту пораду, яка м...