Не поспішайте виливати розсіл від консервації: Як ще його можна використовувати

Після того, як ви з’їсте смачні консервовані помідори або солоні огірки, не поспішайте виливати розсіл. Цю рідину можна повторно використовувати для чищення чайника, передають Патріоти України.

Органічні кислоти, що містяться в розсолі, здатні роз’їдати накип і навіть іржу. Лайфхаком поділилися на порталі "Бєлновини".

Як використовувати розсіл від консервації

Перш ніж налити огірковий або томатний розсіл у чайник, його спочатку необхідно пропустити через сито або марлю, щоб позбутися спецій та маленьких шматочків овочів.

Після цього рідину можна сміливо наливати у чайник та кип’ятити. Вже після першої такої процедури стане помітно, що шар накипу значно зменшився. Для посилення ефекту можна залишити чайник до повного остигання та ще раз повторити процедуру. Після цього, не забудьте вилити розсіл із чайника та ретельно його вимити. А потім ще раз прокип’ятити воду і вилити.

Оце так" Вчені знайшли зв’язок між сивиною і... раком

неділя, 28 грудень 2025, 8:39

Сиве волосся може бути не лише ознакою старіння, а й побічним результатом захисних механізмів організму. Нове дослідження показало зв’язок між втратою пігменту у волоссі та процесами, що знижують ризик утворення ракових пухлин, передає The Independent,...

Ранкова звичка, яка підвищує ризик тромбів: Кардіологи б’ють на сполох

неділя, 28 грудень 2025, 8:12

Тромбоз може розвинутися майже непомітно, але наслідки цього стану часто бувають смертельно небезпечними. Кардіологи застерігають: деякі звичні ранкові ритуали можуть суттєво підвищувати ризик утворення тромбів, особливо у людей з факторами ризику, пер...