Не поспішайте виливати розсіл від консервації: Як ще його можна використовувати

Після того, як ви з’їсте смачні консервовані помідори або солоні огірки, не поспішайте виливати розсіл. Цю рідину можна повторно використовувати для чищення чайника, передають Патріоти України.

Органічні кислоти, що містяться в розсолі, здатні роз’їдати накип і навіть іржу. Лайфхаком поділилися на порталі "Бєлновини".

Як використовувати розсіл від консервації

Перш ніж налити огірковий або томатний розсіл у чайник, його спочатку необхідно пропустити через сито або марлю, щоб позбутися спецій та маленьких шматочків овочів.

Після цього рідину можна сміливо наливати у чайник та кип’ятити. Вже після першої такої процедури стане помітно, що шар накипу значно зменшився. Для посилення ефекту можна залишити чайник до повного остигання та ще раз повторити процедуру. Після цього, не забудьте вилити розсіл із чайника та ретельно його вимити. А потім ще раз прокип’ятити воду і вилити.

Це під силу всім! Вчені розкрили секрет, як без спорту подовжити своє життя - і справа не в їжі

понеділок, 15 вересень 2025, 8:28

Навіть невеликі сплески активності протягом дня, такі як підйом сходами чи ходьба, можуть значно знизити ризик передчасної смерті, показало нове дослідження міжнародної групи вчених. Про це пише видання EatingWell, передають Патріоти України. Нове досл...

Ви впевнені, що знаєте його? ТОП-10 питань, які відкриють партнера з несподіваного боку

понеділок, 15 вересень 2025, 8:15

У щоденній метушні наші розмови з партнером часто зводяться до побутових фраз. Вони потрібні, але рідко допомагають проникнути вглиб і відкрити справжній внутрішній світ людини. Близькість народжується з відвертих розмов, які виходять за межі зони комф...