Не поспішайте виливати розсіл від консервації: Як ще його можна використовувати

Після того, як ви з’їсте смачні консервовані помідори або солоні огірки, не поспішайте виливати розсіл. Цю рідину можна повторно використовувати для чищення чайника, передають Патріоти України.

Органічні кислоти, що містяться в розсолі, здатні роз’їдати накип і навіть іржу. Лайфхаком поділилися на порталі "Бєлновини".

Як використовувати розсіл від консервації

Перш ніж налити огірковий або томатний розсіл у чайник, його спочатку необхідно пропустити через сито або марлю, щоб позбутися спецій та маленьких шматочків овочів.

Після цього рідину можна сміливо наливати у чайник та кип’ятити. Вже після першої такої процедури стане помітно, що шар накипу значно зменшився. Для посилення ефекту можна залишити чайник до повного остигання та ще раз повторити процедуру. Після цього, не забудьте вилити розсіл із чайника та ретельно його вимити. А потім ще раз прокип’ятити воду і вилити.

Хіти тижня. Народні прикмети на 23 листопада: Не забудьте посвятити хліб-сіль. Що не можна робити цього дня, а що варто здійснити

неділя, 23 листопад 2025, 7:05

Православна церква України 23 листопада по новому стилю вшановує єпископів Григорія Акрагантійського та святителя Амфілохія Іконійського. За старим стилем церква 23 листопада шанувала пам'ять шести молодших апостолів, в тому числі Ераста і Родіона. Пог...

А ви це знали? Названо найбільшу шкоду від чаю в пакетиках

неділя, 23 листопад 2025, 6:44

Різноманітні чаї спроможні не лише втамувати спрагу, а й впливати на здоров'я та стан людей, знімаючи стрес, втому чи головний біль. Втім, варто знати, що не всі чаї однаково корисні, передають Патріоти України. Власне, йдеться не стільки про види чаїв...