Не поспішайте виливати розсіл від консервації: Як ще його можна використовувати

Після того, як ви з’їсте смачні консервовані помідори або солоні огірки, не поспішайте виливати розсіл. Цю рідину можна повторно використовувати для чищення чайника, передають Патріоти України.

Органічні кислоти, що містяться в розсолі, здатні роз’їдати накип і навіть іржу. Лайфхаком поділилися на порталі "Бєлновини".

Як використовувати розсіл від консервації

Перш ніж налити огірковий або томатний розсіл у чайник, його спочатку необхідно пропустити через сито або марлю, щоб позбутися спецій та маленьких шматочків овочів.

Після цього рідину можна сміливо наливати у чайник та кип’ятити. Вже після першої такої процедури стане помітно, що шар накипу значно зменшився. Для посилення ефекту можна залишити чайник до повного остигання та ще раз повторити процедуру. Після цього, не забудьте вилити розсіл із чайника та ретельно його вимити. А потім ще раз прокип’ятити воду і вилити.

Бережіться! Недосипання може вбити - ось яку смертельну хворобу воно провокує

п’ятниця, 17 жовтень 2025, 13:07

У "сов" вищий індекс маси тіла, ширша талія, більше прихованого жиру в організмі і майже на 50% вищий за ризик розвитку діабету 2 типу, ніж у тих, хто лягає спати раніше. Це випливає з нового дослідження, яке було представлене на щорічних зборах Європе...

Це не випадковість! Вчені пояснили, чому одна мелодія може звучати в голові годинами

п’ятниця, 17 жовтень 2025, 12:35

Майже кожен стикався з ситуацією, коли якась пісня не виходить із голови, повторюючись знову і знову. Цей феномен має наукову назву - "неусвідомлене музичне уявлення", або, як його частіше називають на Заході, «вушний хробак» (earworm), передають Патрі...