Не потрібні ані віск, ані парафін: Лайфхак, як зробити свічку зі звичайної… картоплі

З того часу, як через атаки рашистів українці зіткнулися з частими відключеннями світла, з'явилося чимало порад щодо того, як зробити довгограюче джерело світла, передають Патріоти України.

Варіант на цю ж тему пропонують автори u-news.com.ua, розповідаючи про те, як зробити свічку, що горіла б цілий день, з картолі.

Для цього знадобляться одна картоплина, тонка мотузочка з натуральної тканини, бинт або ватяний спонж для гноту, а також соняшникова олія, бажано рафінована.

Потрібно зрізати з картоплі бічні частини так, щоб клубень міг стояти на поверхні. Усередині картоплини роблять отвір, через який просмикують гніт, просочений олією. Він має проходити через картоплину наскрізь.

Конструкцію встановлюють у жаростійкій посуд та наливають олію, щоб та дійшла майже до краю картоплі. Коли все трохи просочиться олією, можна підпалювати гніт.

Психологічний тест! Оберіть соус і дізнайтеся, яких стосунків вам варто уникати

четвер, 25 квітень 2024, 18:15

Як відомо, ідеальних людей не існує і всім нам доводиться миритися з поганими сторонами своєї другої половинки. Однак для кожної людини існує недолік, який вона не зможе прийняти у свого партнера. Психологічний тест у картинці визначить, яка негативна ...

Це справді працює! Як відмити чайник від накипу без хімії - універсальні способи

четвер, 25 квітень 2024, 17:44

Якщо кип'ятити у чайнику нефільтровану проточну воду, з часом, на посуді починає з'являтися накип. Звичайним миючим засобом його відмити майже нереально. Але можна скористатись, одним з наступних методів, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz р...