Не пропустіть! Зіркова психологиня назвала ТОП-5 ознак того, що партнер вас не кохає

Українська психологиня Олена Шершньова назвала основні ознаки поведінки партнера, які допоможуть зрозуміти, що він вас не кохає. Експертка наголосила, якщо людина не зацікавлена у стосунках, то вона навряд чи має сильні романтичні почуття, передають Патріоти України.

За словами фахівчині з когнітивно-поведінкова терапії, парі, у якій відсутня повага, буде складно вибудувати здорові взаємовідносини. 5 основних "дзвіночків", що вказують на відсутність почуттів, психологиня назвала в інтерв'ю для OBOZ.UA.

Партнер пише лише у вільний час

Олена Шершньова пояснила, що у стосунках завжди потрібно тримати баланс. Якщо одна людина постійно вимагає уваги, а інша не може відповісти через низку важливих обставин, це не вказує на відсутність почуттів. У такому випадку проблема полягає у неповазі до особистих кордонів. Проте надто низький рівень спілкування все ж може бути "червоним прапорцем".

"Якщо працюючий партнер комунікує тільки у вільний та зручний для нього час, а в інші моменти, написавши, попросивши про допомогу чи якусь дійсно важливу ситуацію він "відмахується", то це вже дзвіночок", – розповіла фахівчиня.

Ви дратуєте свою "другу половинку"

За словами експертки, те, що вас починають дратувати певні риси характеру чи особливості поведінки партнера – нормально. Це відбувається через стабілізацію гормонів, які перебувають на підвищеному рівні в перший період закоханості. Через збільшення хімічної речовини дофаміну, ми починаємо ідеалізувати партнера. Проте тут варто звертати увагу на те, як багато ваших унікальних рис викликають роздратування у партнера.

"Якщо людина прагне змінити у вас буквально все: ваш зовнішній вигляд, вашу поведінку, ваш темперамент, то це говорить про тотальне неприйняття вас, як особистості. Тоді виникає питання: "Чому ти взагалі зі мною, якщо ти хочеш з мене виліпити когось іншого?", – зауважила Олена Шершньова.

Партнер не цікавиться вашим життям та не розповідає про своє

Необхідно пам’ятати, що кожна людина унікальна, та має власний спосіб продемонстувати свої почуття. Проте фахівчиня зауважила, якщо партнер "німий" за п’ятьма мовами, серед яких: слова, дотики, спільно проведений час, допомога та подарунки, то говорити про сильне кохання не варто.

Вона додала, що цікавою особливістю людської психіки є бажання розділяти щасливі моменти життя із коханою людиною. Тому у випадку, коли партнер розповідає про свої досягнення будь-кому, але не вам, викликає запитання.

У стосунках відсутня тактильність

Незважаючи на те, як ви ставитеся до дотиків від інших людей, у стосунках вам захочеться більше взаємодії. Олена Шершньова пояснила, це пов’язано із тим, що першим проявом любові з народження є тактильність від мами. Через це необхідність в обіймах, поцілунках та дотиках зберігається протягом усього життя.

"Якщо людина взагалі не проявляє тактильність або проявляє, але завжди вкладає тільки сексуальний підтекст, то це викликає питання: Чи є дійсно щирі почуття?", – зазначила експертка.

Партнер вас зраджує

"Зрада це завжди величезний маркер проблем у стосунках. Важко сказати, чи ця людина вже не кохає, чи в людини накопичилися образи, чи партнери віддалилися. Причин може бути безліч, – закцентувала увагу психологиня, – Не обов’язково, що стосунки вже остаточно завершилися, якщо людина вчинила зраду і шкодує про це. Якщо ж зрада відбулась і людина "пірнула" туди, і ні про що не шкодує, то, певно, це вже кінець".

Перевірте себе! Психологічний тест визначить, де ви знайдете своє щастя

середа, 7 серпень 2024, 11:10

Готові вирушити в захопливу мандрівку морями в пошуках свого щастя? Забудьте про повсякденні турботи і уявіть себе справжніми дослідницями щастя,, передають Патріоти України. Острови часто символізують унікальні місця, де ми можемо віднайти наше справж...

Це така смакота! Як приготувати картоплю з ребрами в духовці, щоб була така, як з печі

середа, 7 серпень 2024, 10:09

Ароматну та рум’яну картопельку, як колись готували бабусі в печі, можна приготувати і в духовці. Для цього треба купити хороші свинячі ребра, а ще обов’язково мати вдома посудину, про яку написали в подробицях, тоді картопля точно вдасться така, як із...