Фрукти - основа здорового харчування. Вони багаті вітамінами, мінералами та клітковиною. Проте деякі з них мають особливо цінний вплив на організм - від зміцнення серця до омолодження шкіри, передають Патріоти України.
Ягоди
Справжні «суперфуди», багаті на антиоксиданти, фолієву кислоту, вітаміни A, C, B, PP, а також залізо, калій, селен і цинк. Вони зміцнюють імунітет, уповільнюють старіння шкіри, покращують зір завдяки вмісту лютеїну. Чорниця допомагає при закрепах і виводить "поганий" холестерин та токсини з організму.
Яблука
Знижують рівень ЛПНЩ-холестерину (поганого), запобігають атеросклерозу, інфаркту й інсульту. Завдяки пектину та клітковині покращують травлення й сприяють схудненню. Червона шкірка містить кверцетин, що підтримує пам’ять і знижує ризик деменції.
Ківі
Один з лідерів за вмістом вітаміну C. Підтримує імунітет, має протизапальні властивості. Активує перистальтику кишечника й позитивно впливає на тиск. Також омолоджує шкіру завдяки цинку й антиоксидантам.
Авокадо
Містить жирні кислоти, вітаміни A, D, E, K, B-групи, калій і фолієву кислоту. Знижує холестерин, покращує роботу серця, підтримує нервову систему. Авокадо допомагає регулювати тиск і бореться з вільними радикалами.
Кислий, як лимон, корисний, як яблуко - аґрус повертається у моду. Цей недооцінений плід - справжній скарб для здоров’я і натхнення для кулінарії. З нього виходить неймовірне варення, освіжаючий сік і вологий пиріг, передають Патріоти України. Аґрус — ...
Міль, що харчується продуктами, спочатку ховається в кухонних шафках, непомітно нищачи наші запаси. Коли ви бачите, як вона літає по кухні, шукаючи нову їжу, це означає, що шкідники вже добре оселилися. Але не поспішайте застосовувати хімічні засоби - ...