Ароматні спеції - це невід'ємний інгредієнт для багатьох страв. Саме вони здатні довершити смак ваших кулінарних шедеврів. Але це станеться лише в тому випадку, якщо усі приправи ви додаєте правильно, передають Патріоти України.
Редакція FoodOboz розповість про найпоширеніші помилки, які допускають під час додавання спецій. Вони досить банальні, але багато вирішують.
Не забувайте спробувати страву
Це дуже елементарна похибка, але саме вона найбільше впливає на смак вашої страви. Ніколи не забувайте куштувати страву в процесі приготування. А також, вже після того, як вимкнете плиту. Дуже часто буває, що якоїсь спеції не вистачає. Або ж, вам навпаки потрібно нейтралізувати смак якоїсь приправи.
Використовуйте чорний перець правильно
Дуже часто можна покласти досить багато перцю, але смак його буде не відчутним. Все через те, що ви додаєте саме мелений перець з пачки. З часом він втрачає свої властивості. Тому найкраще використовувати перець в скляних млинках. Страви вийдуть значно ароматнішими та смачнішими. І, при цьому, багато спеції класти не потрібно.
Недостатня кількість солі
Не варто боятись додавати сіль. Така спеція є компонентом навіть для деяких десертів. Просто додавайте її поступово, на кожному етапі приготування. І, обов'язково, кожного разу куштуйте.
Неправильний момент додавання сушених трав
Додавання сушених трав вже в кінці приготування – це помилка. Таким спеціям потрібен час, щоб розкрити свій смак. Тому найкраще класти їх з самого початку. Але свіжої зелені це не стосується – її потрібно додавати вже вкінці.
Старі спеції
Якщо спеції стоять на полицях вже довго – вони псуються. А саме, втрачають свої смакові властивості. Тому не варто купувати одразу багато пачок з приправами. І не бійтесь викидати старі спеції – користі вони вже не принесуть.
Буває, що після прання улюблені джинси сідають і вже не сидять так, як вам би того хотілося. Не варто поспішати до ательє чи витрачати кошти на нову річ. Існують способи розтягнути джинси в ширину та довжину. Як це зробити - читайте в матеріалі ТСН.ua,...
Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...