Не рецепт, а знахідка! Як приготувати пиріжки, які на сковороді збільшуються в три рази

Дуже простий рецепт легендарних пиріжків, які збільшуються в обсязі під час смаження. Тісто виходить м’яким, еластичним, не стягується під час готування, передають Патріоти України.

Складові:

  • тепла вода – 250 мл;
  • борошно – 400-500 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • цукор – 1 ст. л.;
  • дріжджі – 20 г;
  • олія – 3 ст. л.;
  • сіль – 1 ч. л.

Покрокове приготування

  1. У теплу воду додають дріжджі, цукор, олію, сіль, яйце.
  2. Далі просіюють борошно. Інгредієнт додають поступово, щоб тісто вийшло ніжним. Руки можна змастити олією, щоб тісто не прилипало.
  3. Після замішування тісто ставлять у тепле місце на 60 хвилин, щоб воно піднялося.
  4. Далі справа за малим. Формують пиріжки. Начинку вибирають будь-яку картопля, фарш, капуста, цибуля, яйце, варення. Смажать у маслі на середньому вогні, поки пиріжки не зарум’яняться.

У процесі смаження пиріжки збільшуються у 2-3 рази. Готове блюдо виходить м’яким і повітряним, як у їдальні.

Не втрачайте пильності! Водії можуть залишитися без прав через пішоходів

неділя, 23 лютий 2025, 7:22

В Україні правоохоронні органи почали більш суворо контролювати дотримання правил дорожнього руху, зокрема щодо проїзду пішохідних переходів. Водії, які не надають переваги пішоходам, можуть бути оштрафовані за порушення цього важливого правила. Про це...

Народні прикмети на 23 лютого. "Кислі дівки" заміж не підуть

неділя, 23 лютий 2025, 7:05

23 лютого (8 березня за старим стилем) вірян відзначають день пам'яті священномученика Полікарпа, єпископа Смирнського. Крім того відзначається Тиждень м'ясопусний, про Страшний суд. За юліанським календарем - день пам'яті преподобного Прохора, чудотв...