Не рецепт, а знахідка! М’який, повітряний кекс готується просто і виглядає ефектно

Дуже простий у приготуванні рецепт випічки до чаю, але смак та зовнішній вигляд виходять незвичайними. Це як ідея, якщо ви не знаєте, що приготувати до чаю.

Білкове тісто:

  • 5 яєчних білків
  • Сіль (дрібка)
  • 100 г цукру
  • 50мл. молока
  • 50мл. соняшникової олії
  • 150 г борошна
  • 5 г ванільного цукру
  • 5 г розпушувача

Жовткове тісто:

  • 5 яєчних жовтків
  • Сіль (дрібка)
  • 100 г цукру
  • 70 мл. молока
  • 50мл. соняшникової олії
  • 130 г борошна
  • 5 г ванільного цукру
  • 5 г розпушувача

Для прошарку:

  • 2 ст. л. какао

Спосіб приготування:

Відокремити білки від жовтків.

Білки збити в піну з дрібкою солі, додати цукор з ванільним цукром, ще раз перемішати.

Додати молоко, олію, акуратно перемішати.

Введіть борошно з розпушувачем і перемішайте лопаткою знизу вверх. Якщо виберете міксер, спочатку перемішайте вимкненим, щоб борошно не розлетілося на кухні.

Приготувати тісто на жовтках: У миску відправити жовтки, дрібку солі, додати цукор та ванільний цукор, перемішати.

Влити молоко та олію, молока в це тісто потрібно трохи більше, зверніть увагу на рецепт.

Додати борошно з розпушувачем, борошна додаємо на 20 г менше, ніж у тісті на білках. Замішуємо тісто, якщо жовтки недостатньо жовтого кольору, можна в тісто додати куркуми.

Форму змастити олією або вершковим маслом і ще посипте трохи манною крупою. Діаметр форми 22 см.

Оскільки форма розширюється, ділимо кожен вид тіста на дві нерівні частини.

У нижню (вужчу) частину форми налийте меншу частину жовтого тіста.

За допомогою сита щедро посипте всю його поверхню какао-порошком.

Тепер вилийте меншу частину білого тіста і знову рівномірно розподіліть зверху какао.

Далі – жовте тісто, що залишилося, і какао.

Потім – біле тісто, що залишилося. Цей, останній, шар не посипаємо какао.

Відправляємо в наперед розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Через 40 хвилин вимкніть духовку і потримайте в ній випічку ще 10 хвилин, орієнтуйтеся по своїй духовці.

Перевертаємо кекс на тарілку і даємо охолонути.

За бажанням верх виробу можна полити шоколадною глазур’ю або просто присипати цукровою пудрою.

Смачного!

Що ви бачите на цьому малюнку? Відповідь розкриє ваш тип особистості

п’ятниця, 19 грудень 2025, 9:15

Прості тести із зображеннями можуть сказати про нас більше, ніж здається. Люди по-різному сприймають одну й ту саму картинку - і саме перше, що впадає в око, багато говорить про характер, темперамент і ставлення до життя, передають Патріоти України. По...

Це така смакота! Соковита буженина зі свинини, яка завжди вдається

п’ятниця, 19 грудень 2025, 8:43

Домашня буженина може прикрасити будь-який святковий стіл. Її можна запікати у духовці або готувати в окропі. На сайті УНІАН поділилися класичними рецептами буженини, передають Патріоти України. Буженина у фользіІнгредієнти:Окіст свинячий — 1 кгЧасник ...