Не рецепт, а знахідка! М’який, повітряний кекс готується просто і виглядає ефектно

Дуже простий у приготуванні рецепт випічки до чаю, але смак та зовнішній вигляд виходять незвичайними. Це як ідея, якщо ви не знаєте, що приготувати до чаю.

Білкове тісто:

  • 5 яєчних білків
  • Сіль (дрібка)
  • 100 г цукру
  • 50мл. молока
  • 50мл. соняшникової олії
  • 150 г борошна
  • 5 г ванільного цукру
  • 5 г розпушувача

Жовткове тісто:

  • 5 яєчних жовтків
  • Сіль (дрібка)
  • 100 г цукру
  • 70 мл. молока
  • 50мл. соняшникової олії
  • 130 г борошна
  • 5 г ванільного цукру
  • 5 г розпушувача

Для прошарку:

  • 2 ст. л. какао

Спосіб приготування:

Відокремити білки від жовтків.

Білки збити в піну з дрібкою солі, додати цукор з ванільним цукром, ще раз перемішати.

Додати молоко, олію, акуратно перемішати.

Введіть борошно з розпушувачем і перемішайте лопаткою знизу вверх. Якщо виберете міксер, спочатку перемішайте вимкненим, щоб борошно не розлетілося на кухні.

Приготувати тісто на жовтках: У миску відправити жовтки, дрібку солі, додати цукор та ванільний цукор, перемішати.

Влити молоко та олію, молока в це тісто потрібно трохи більше, зверніть увагу на рецепт.

Додати борошно з розпушувачем, борошна додаємо на 20 г менше, ніж у тісті на білках. Замішуємо тісто, якщо жовтки недостатньо жовтого кольору, можна в тісто додати куркуми.

Форму змастити олією або вершковим маслом і ще посипте трохи манною крупою. Діаметр форми 22 см.

Оскільки форма розширюється, ділимо кожен вид тіста на дві нерівні частини.

У нижню (вужчу) частину форми налийте меншу частину жовтого тіста.

За допомогою сита щедро посипте всю його поверхню какао-порошком.

Тепер вилийте меншу частину білого тіста і знову рівномірно розподіліть зверху какао.

Далі – жовте тісто, що залишилося, і какао.

Потім – біле тісто, що залишилося. Цей, останній, шар не посипаємо какао.

Відправляємо в наперед розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Через 40 хвилин вимкніть духовку і потримайте в ній випічку ще 10 хвилин, орієнтуйтеся по своїй духовці.

Перевертаємо кекс на тарілку і даємо охолонути.

За бажанням верх виробу можна полити шоколадною глазур’ю або просто присипати цукровою пудрою.

Смачного!

Господиням на замітку! Як запобігти усадці тканини під час прання

неділя, 18 травень 2025, 11:22

Усадка тканини, особливо бавовни, — найпоширеніша помилка під час догляду за одягом. Але гарна новина — цього можна уникнути. Навіть якщо шкода вже заподіяна, є способи її виправити. Видання Real Simple розповіло, як попередити усадку тканини, врятуват...

Розставлено крапки над "і": Чому важливо вживати клітковину та чи дійсно вона допомагає при схудненні

неділя, 18 травень 2025, 10:59

Клітковина є важливою не лише для травлення, але й для здоров'я в цілому. Результати досліджень свідчать, що вона може знижувати рівень холестерину, знижувати кров'яний тиск, захищати від серцевих захворювань та навіть сприяти зниженню ваги, передають ...