Дуже простий у приготуванні рецепт випічки до чаю, але смак та зовнішній вигляд виходять незвичайними. Це як ідея, якщо ви не знаєте, що приготувати до чаю.
Відокремити білки від жовтків.
Білки збити в піну з дрібкою солі, додати цукор з ванільним цукром, ще раз перемішати.
Додати молоко, олію, акуратно перемішати.
Введіть борошно з розпушувачем і перемішайте лопаткою знизу вверх. Якщо виберете міксер, спочатку перемішайте вимкненим, щоб борошно не розлетілося на кухні.
Приготувати тісто на жовтках: У миску відправити жовтки, дрібку солі, додати цукор та ванільний цукор, перемішати.
Влити молоко та олію, молока в це тісто потрібно трохи більше, зверніть увагу на рецепт.
Додати борошно з розпушувачем, борошна додаємо на 20 г менше, ніж у тісті на білках. Замішуємо тісто, якщо жовтки недостатньо жовтого кольору, можна в тісто додати куркуми.
Форму змастити олією або вершковим маслом і ще посипте трохи манною крупою. Діаметр форми 22 см.
Оскільки форма розширюється, ділимо кожен вид тіста на дві нерівні частини.
У нижню (вужчу) частину форми налийте меншу частину жовтого тіста.
За допомогою сита щедро посипте всю його поверхню какао-порошком.
Тепер вилийте меншу частину білого тіста і знову рівномірно розподіліть зверху какао.
Далі – жовте тісто, що залишилося, і какао.
Потім – біле тісто, що залишилося. Цей, останній, шар не посипаємо какао.
Відправляємо в наперед розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Через 40 хвилин вимкніть духовку і потримайте в ній випічку ще 10 хвилин, орієнтуйтеся по своїй духовці.
Перевертаємо кекс на тарілку і даємо охолонути.
За бажанням верх виробу можна полити шоколадною глазур’ю або просто присипати цукровою пудрою.
Смачного!
Картопляні чіпси давно стали популярною закускою, без якої не обходиться жоден кіносеанс або вечірка. Проте, регулярне вживання цього хрусткого задоволення може обернутися серйозними проблемами зі здоров’ям. І мова не лише про зайві кілограми, передают...
Хоч ми й охоче експериментуємо з новими рецептами, звичайна варена картопля досі залишається основою домашніх страв. Вона смачна, ситна й універсальна. Проте її приготування часто здається нудним і довгим. Добре, що є прості трюки, які не лише прискоря...