Не робіть помилок! Чому гриби виходять несмачними

Гриби – це безпрограшний продукт, який чудово поєднується з будь-яким ганіром. Їх можна посмажити з цибулею, зробити крем-суп або потушкувти. Але смак можна дуже легко зіпсувати, якщо допускати наступні помилки, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz розповість, на що потрібно звернути особливу увагу під час приготування грибів. Наступні помилки допускають навіть досвідчені господині.

Ви неправильно очищуєте гриби від бруду

Гриби, особливо лісові, вбирають вологу. Якщо їх мити під водою, вони можуть набухнути і стати водянистими під час приготування. Тому замість цього очищайте гриби вологою паперовою серветкою. Якщо гриби виглядають чисто, достатньо легкого очищення щіткою.

Не готуйте гриби на маленькому вогні

Через великий вміст води в грибах, при приготуванні на низькому вогні вони виділяють рідину і починають варитися замість смаження. Готуйте гриби на середньому або сильному вогні, щоб випарувати зайву рідину і досягти гарного рум’яного кольору.

Чому гриби горять під час смаження

Оскільки гриби швидко вбирають олію або вершкове масло, якщо жиру недостатньо, вони можуть підгоріти. Під час смаження слідкуйте за кількістю жиру. Якщо сковорідка виглядає занадто сухою, додайте більше олії чи вершкового масла.

Не викладайте багато грибів на сковорідку за один раз

Якщо заповнити сковорідку надто щільно, гриби не зможуть випарувати зайву рідину і почнуть тушкуватися замість того, щоб обсмажуватися. Розміщуйте гриби на сковорідці так, щоб між ними залишалося достатньо місця для випаровування рідини.

Ви неправильно нарізаєте гриби

Гриби не завжди потрібно нарізати. Деякі види краще рвати на шматочки або залишати цілими. Великі гриби, такі як печериці, можна нарізати на четвертинки, а маленькі шиітаке чи лисички краще залишати цілими. Гливи рекомендується рвати вручну.

А ви це знали? Навіщо українцям радять класти крейду в холодильник

неділя, 27 жовтень 2024, 18:07

Холодильник — важлива річ в будь-якому будинку. Однак, буває таке, що замість аромату продуктів, відкривши дверцята, відчуваєте неприємний запах, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Часто, щоб вирішити цю проблему, доводиться довго і ґрунто...

Доступні всім! Які спеції треба додати в каву, щоб зробити її корисною

неділя, 27 жовтень 2024, 13:09

Кава, яку найкраще пити вранці, є одним із найпопулярніших напоїв у всьому світі. Він не тільки стимулює та тонізує, але й у помірних кількостях може бути дуже корисним для вашого здоров’я. Відомий польський лікар Марек Скочилас радить звернути увагу н...