Не робіть помилок! Чому картопля після запікання стає твердою

Запечена картопля входить в категорії найулюбленіших гарнірів. Від неї очікують золотисту скоринку та м’яку середину. Але іноді вона виходить зовсім не такою. Сира, тверда, пересушена - зіпсований гарнір. Виправте помилки, щоб картопля завжди була ідеально приготованою.

Подробиці

Рекомендується запікати картоплю не на деко, а в формі. Не завжди це повинна бути скляна. Можна й з іншого матеріалу. Якщо ви викладаєте картоплю в один шар на деко, то в такому випадку вона також частіше пересушується.

Хрустка скоринка — смачна ціль. Замаринуйте картоплю в вершковому маслі. Ви побачите, наскільки буде апетитний результат. Не забудьте про спеції: пажитник, імбир, часник, зелень, червоний та чорний перці та ін.

Не кладіть сиру картоплю в духовку. Краще її спочатку відварити 3-5 хвилин від початку закипання води, а потім вже приправити та відправити в духовку. В цьому випадку точно не буде сирої середини. Буде хрустка скоринка та м’якенька в розрізі.

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...

Є секрет! Як варити макарони, щоб вони точно не злиплися

субота, 27 липень 2024, 17:08

Під час варіння макаронних виробів у недосвідчених господинь буває прикрість: макарони розварилися, злиплися або прилипли до дна каструлі. Щоб цих казусів не було, достатньо знати декілька правил, передають Патріоти України.