Не робіть помилок! Чому картопляне пюре виходить несмачним та водянистим

Навіть таку просту страву, як картопляне пюре, дуже легко зіпсувати. Гарнір дуже часто виходить прісним або перевареним. Має неапетитний зовнішній вигляд. Все це через ряд помилок, які допускають навіть досвідчені господині, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz розповість, як правильно готувати картопляне пюре. Варто звернути увагу на декілька важливих нюансів.

Не очищуйте картоплю заздалегідь

Картоплю для пюре дуже часто чистять за декілька годин до приготування. Овоч кисне у воді, а відварюють його перед самим приходом гостей. Але так в жодному разі не можна робити. Картопля розм'якне, почне розпадатись, а пюре вийде дуже водянистим. Намагайтесь відварювати очищений продукт одразу.

Не заливайте картоплю окропом

Якщо ви будете заливати картоплю окропом – процес не пришвидшиться, а страва просто буде зіпсована. Картопля буде готуватися нерівномірно, тому її все ж краще класти в холодну воду.

Не додавайте сіль занадто рано

Якщо зарано посолити картоплю – вона буде готуватись дуже довго. Коли ви не маєте багато часу, найкращим варіантом буде посолити воду через сім хвилин після того, як вона почне активно кипіти.

Не давайте картоплі сильно кипіти

Картопля повинна варитись на повільному вогні. Якщо вогонь буде дуже сильним – продукт перевариться і буде несмачним.

Легко та смачно! Ідеальне тісто на сухих дріжджах для домашньої піци

середа, 2 липень 2025, 23:10

Якщо ви давно мріяли приготувати смачну піцу вдома, але не знали, з чого почати, ми готові поділитися з вами секретом ідеального тіста на сухих дріжджах. Цей рецепт ідеально підійде навіть для початківців, а результат вас приємно здивує, передають Патр...

Вчені знайшли "споживачів" хімікатів: Які бактерії вбивають рак і виводять токсини з організму

середа, 2 липень 2025, 18:30

Університет Кембриджа зробив справжній прорив у боротьбі з вічними хімікатами - PFAS, які роками накопичуються в організмі, провокують рак, безпліддя й вроджені вади, передають Патріоти України. Дослідники виявили, що певні кишкові бактерії «витягують»...