Не робіть помилок! Чому картопляне пюре виходить несмачним та водянистим

Навіть таку просту страву, як картопляне пюре, дуже легко зіпсувати. Гарнір дуже часто виходить прісним або перевареним. Має неапетитний зовнішній вигляд. Все це через ряд помилок, які допускають навіть досвідчені господині, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz розповість, як правильно готувати картопляне пюре. Варто звернути увагу на декілька важливих нюансів.

Не очищуйте картоплю заздалегідь

Картоплю для пюре дуже часто чистять за декілька годин до приготування. Овоч кисне у воді, а відварюють його перед самим приходом гостей. Але так в жодному разі не можна робити. Картопля розм'якне, почне розпадатись, а пюре вийде дуже водянистим. Намагайтесь відварювати очищений продукт одразу.

Не заливайте картоплю окропом

Якщо ви будете заливати картоплю окропом – процес не пришвидшиться, а страва просто буде зіпсована. Картопля буде готуватися нерівномірно, тому її все ж краще класти в холодну воду.

Не додавайте сіль занадто рано

Якщо зарано посолити картоплю – вона буде готуватись дуже довго. Коли ви не маєте багато часу, найкращим варіантом буде посолити воду через сім хвилин після того, як вона почне активно кипіти.

Не давайте картоплі сильно кипіти

Картопля повинна варитись на повільному вогні. Якщо вогонь буде дуже сильним – продукт перевариться і буде несмачним.

Перевірте себе! Психологійний тест визначить, що саме допоможе вам знайти справжнє щастя

середа, 7 серпень 2024, 7:12

Ви коли-небудь замислювалися, що саме допоможе вам знайти справжнє щастя? У нас є чарівний спосіб це дізнатися, передають Патріоти України. Тест у картинці підкаже, що саме принесе радість і гармонію у ваше життя. Будьте готові відкрити для себе щось н...

Народні прикмети на 7 серпня. Щедрим воздасться

середа, 7 серпень 2024, 7:05

7 серпня: церковне свято сьогодні, чому потрібно обов'язково подати милостиню. 7 серпня за новим церковним календарем (20 серпня за старим) - день пам'яті двох преподобних, Пимена Багатохворобливого, Печерського і Пимена, ігумена, пісника Печерського. ...