Не робіть помилок! Чому категорично заборонено прати постіль та кухонні рушники разом

Як таке прання може зашкодити пральній машинці: пояснення фахівців з ремонту побутових приладів, передають Патріоти України.

Багато господинь, щоб заощадити свій час та електроенергію, кидають до барабана рушники та постіль, щоб прати все разом. Але експерти з ремонту пральних машин не рекомендують цього робити, бо можна пошкодити пральну машинку. Розповідаємо, як правильно прати постільну білизну та кухонні рушники, чому цей текстиль не варто прати разом.

Як правильно прати постільну білизну

Постільна білизна влітку потребує частішого прання, ніж у холодну пору року. Вона збирає увесь пил та бактерії, яких у спальні дуже багато. Експерти рекомендують прати постіль раз на тиждень у спеку та раз на два тижні у холодну пору року.

За якої температури прати постіль? Все залежатиме від тканини, з якої вона виготовлена. Зазвичай виробник вказує всю інформацію по догляду за речами на упаковці та етикетці. Якщо тканина бавовняна, то краще прати за температури 60 градусів. Якщо це шовк, фланель, сатин чи інші види делікатних тканин, то найкращою буде температура 40 градусів.

Перед пранням краще вивертати постіль, щоб зберегти її яскравість. Сушити постільну білизну варто у добре провітрюваному приміщенні чи на балконі.

Як правильно прати кухонні рушники

Такі речі треба прати якомога частіше, оскільки вони швидко вбирають бруд, пил, жир та різні бактерії. Перед пранням, щоб вивести в’їдливі плями, рушники необхідно замочувати, а вже потім кидати до машинки.

Не слід прати кольоровий текстиль з білими речами, бо вони стануть сірими. Для того, щоб посилити ефект прання використовуйте відбілюючі засоби та кондиціонери для надання рушникам м’якості. Випрані рушники краще сушити на свіжому повітрі, але не під прямим сонячним промінням, щоб вони не вигоріли.

Чи можна прати рушники та постільну білизну разом

Так, на перший погляд може здатися, що прати рушники та постіль – це вигідна й економна справа, та насправді це не так. Кухонні рушники виділяють волокна під час прання, які можуть нашкодити постільній білизні та знебарвити її.

Також рушники разом із постіллю збиваються у грудки всередині машинки, які підстрибуючи, шкодять побутовому приладові. Це може призвести до зносу підшипників та валу барабана.

Лише спробуйте! Як приготувати м’ясо з скоринкою - секретний інгредієнт, яким користуються кухарі в ресторані

вівторок, 16 липень 2024, 10:10

Якщо готувати смажене м’ясо, то найапетитнішими виглядають шматочки, які мають приємний рум’яний відтінок кольору і характерну скоринку, передають Патріоти України. Це говорить про майстерність кухаря та обіцяє справжню кулінарну насолоду. При самостій...

Пустоцвітів точно не буде! Просто підлийте цим огірки у спеку

вівторок, 16 липень 2024, 9:40

Для городніх культур спека стає справжнім випробуванням. Особливо страждають огірки, адже через таку погоду на рослині можуть з'являтися пустоцвіти. Щоб цього уникнути, слід звернути увагу на підживлення, передають Патріоти України. Найважливішим елеме...