Каламутний маринад у консервації - це розповсюджена проблема, з якою стикаються навіть досвідчені господині. Така закуска точно не буде привабливою і смачною. Тому варто розібратись у причинах і виправити помилки,
Редакція FoodOboz розповість як правильно готувати маринад для консервації, щоб він не був каламутним. Є декілька нюансів, на які потрібно звернути особливу увагу.
Не готуйте маринад з кип'ятку
Воду для маринаду потрібно просто довести до кипіння, але не кип'ятити. Спочатку потрібно просто проварити рідину до 5 хвилин, а лише після цього додавати оцет. Таким чином овочі не будуть бродити.
Не кладіть брудні листя в банку
Листя для консервування потрібно не просто промити, а ошпарити окропом. Це потрібно зробити для того, щоб знищити всі потогени, які будуть сприяти псуванню та бродінню маринаду.
Обирайте правильну сіль для консервування
Далеко не всі сіль підходить для консервування. І саме від того, який вид ви оберете, залежить якість вашої заготівлі. Це може бути лише кам'яна або морська сіль.
Як врятувати маринад, який вже став мутним
Маринад, який вже став мутним, можна спробувати врятувати. Для цього рідину потрібно злити з банок. Ємності потрібно добре промити з содою та простерилізувати. Але такий метод може спрацювати в тому випадку, якщо овочі ще не почали псуватись.
Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...
Якщо ви хоча б раз готували бульйон з м'ясом, ви помічали, що на поверхні води з'являється пінка. Одні її знімають, інші залишають як є. Тож давайте розбиратися, чи потрібно прибирати пінку з м'яса під час варіння, передають Патріоти України з посиланн...