Не робіть помилок! Чому маринад для консервації стає каламутним

Каламутний маринад у консервації - це розповсюджена проблема, з якою стикаються навіть досвідчені господині. Така закуска точно не буде привабливою і смачною. Тому варто розібратись у причинах і виправити помилки,

Редакція FoodOboz розповість як правильно готувати маринад для консервації, щоб він не був каламутним. Є декілька нюансів, на які потрібно звернути особливу увагу.

Не готуйте маринад з кип'ятку

Воду для маринаду потрібно просто довести до кипіння, але не кип'ятити. Спочатку потрібно просто проварити рідину до 5 хвилин, а лише після цього додавати оцет. Таким чином овочі не будуть бродити.

Не кладіть брудні листя в банку

Листя для консервування потрібно не просто промити, а ошпарити окропом. Це потрібно зробити для того, щоб знищити всі потогени, які будуть сприяти псуванню та бродінню маринаду.

Обирайте правильну сіль для консервування

Далеко не всі сіль підходить для консервування. І саме від того, який вид ви оберете, залежить якість вашої заготівлі. Це може бути лише кам'яна або морська сіль.

Як врятувати маринад, який вже став мутним

Маринад, який вже став мутним, можна спробувати врятувати. Для цього рідину потрібно злити з банок. Ємності потрібно добре промити з содою та простерилізувати. Але такий метод може спрацювати в тому випадку, якщо овочі ще не почали псуватись.

Варто включити в раціон! ТОП-7 найефективніших продуктів, які зменшують ризик серцево-судинних захворювань

п’ятниця, 23 серпень 2024, 0:00

За даними наукового дослідження, проведеного фахівцями з Університету Еморі в Атланті, понад 50% смертей, спричинених захворюваннями серця, можна запобігти щорічно. Крім уникнення шкідливих звичок, таких як паління, важливо контролювати чотири основні ...

Є секрет! Як смажити рибу, щоб не горіло борошно

четвер, 22 серпень 2024, 17:12

Часто під час смаження риби горить борошно, при цьому утворюється чорна скоринка, присмак гіркоти відчувається навіть на самій рибі, передають Патріоти України. Перед смаженням рибу треба підсолити, обваляти саме у кукурудзяному борошні. Потім рибу опу...