Білок є однією з найважливіших поживних речовин для нашого організму, він виконує різноманітні функції і впливає на наше здоров'я та фізичну форму, пояснює нутриціологиня Катерина Крупкіна, яка раніше розповідала, коли пити каву корисно, а коли ні, передають Патріоти України.
«Білки є основним будівельним матеріалом для клітин, тканин і органів нашого тіла. Білки виступають у складі ферментів, які є біологічними каталізаторами для хімічних реакцій в організмі. Вони допомагають розщеплювати їжу на прості компоненти, а також засвоювати та переробляти поживні речовини. Деякі білки відповідають за транспортування поживних речовин, таких як гормони та амінокислоти через клітинні мембрани та кров'яний круг, допомагаючи забезпечити їх рівномірний розподіл по всьому організму».
Крім того, додає Катерина, білки входять у склад імунної системи та є складовою частиною антитіл, які борються зі шкідливими бактеріями, вірусами та іншими патогенами.
«Для спортсменів та людей, що займаються фізичною активністю, білки мають особливе значення, оскільки є основним будівельним матеріалом для м'язів. Вони допомагають у відновленні м'язових тканин після тренувань та сприяють їх зростанню та зміцненню».
Набряки, або затримка води в організмі, можуть бути спричинені різними факторами, включаючи неправильне харчування. Деякі продукти можуть сприяти затримці води через їхній вплив на рівень натрію, вуглеводів або інших компонентів, що можуть порушувати б...
Гречка — це дуже корисний продукт, який має багато переваг для здоров'я. Вона багата на вітаміни, мінерали, клітковину та білки, тому регулярне споживання гречки може мати позитивний вплив на організм. Проте, як і з будь-яким іншим продуктом, важливо д...