Не робіть помилок! Чому не треба відмовлятись від вживання білків

Білок є однією з найважливіших поживних речовин для нашого організму, він виконує різноманітні функції і впливає на наше здоров'я та фізичну форму, пояснює нутриціологиня Катерина Крупкіна, яка раніше розповідала, коли пити каву корисно, а коли ні, передають Патріоти України.

«Білки є основним будівельним матеріалом для клітин, тканин і органів нашого тіла. Білки виступають у складі ферментів, які є біологічними каталізаторами для хімічних реакцій в організмі. Вони допомагають розщеплювати їжу на прості компоненти, а також засвоювати та переробляти поживні речовини. Деякі білки відповідають за транспортування поживних речовин, таких як гормони та амінокислоти через клітинні мембрани та кров'яний круг, допомагаючи забезпечити їх рівномірний розподіл по всьому організму».

Крім того, додає Катерина, білки входять у склад імунної системи та є складовою частиною антитіл, які борються зі шкідливими бактеріями, вірусами та іншими патогенами.

«Для спортсменів та людей, що займаються фізичною активністю, білки мають особливе значення, оскільки є основним будівельним матеріалом для м'язів. Вони допомагають у відновленні м'язових тканин після тренувань та сприяють їх зростанню та зміцненню».

А ви це знали? Чи безпечно їсти страви прямо з холодильника

четвер, 9 травень 2024, 7:30

Холодні страви прямо з холодильника - не найприємніша їжа для людини. Справа не тільки в смакових якостях, але і в користі для організму. Ми зібрали для вас інформацію, чи можна їсти охолоджену їжу. Дізнайтеся, чому їжа з холодильника може бути не найк...

Сардельки лопаються під час варіння? Цього можна уникнути

четвер, 9 травень 2024, 7:13

Експерти в галузі правильного харчування часто “лають” любителів м’ясних напівфабрикатів, оскільки це досить шкідлива їжа. Однак важко знайти простіший і смачніший продукт, який може стати ідеальним доповненням до картоплі або макаронів у тому випадку,...