Не робіть помилок! Чому окріп не можна виливати у забиту раковину

Злив у раковині часто забивається харчовими відходами, жиром, волоссям чи іншим брудом. У мережі часто можна зустріти поради, мовляв, для розблокування засмічення потрібно лише залити окріп у раковину - гаряча вода розщепить жирні речовини, передають Патріоти України.

Насправді окріп є дуже небезпечним для каналізаційних труб. Чому окріп не можна виливати у забиту раковину, розповіло видання Mіrror.

Виливати окріп у раковину не можна – так ви можете завдати серйозної шкоди водопровідній системі. При виготовленні сучасних труб часто використовують не дуже довговічний пластик – він не розрахований для контакту з високими температурами.

При наявності засмічень окріп може розплавити або деформувати пластикові труби.

Експерти з WP Plumbing наголосили: "Вилити дуже гарячу воду в кухонну мийку – не найкращий спосіб усунути засмічення. Таким чином, ви пошкодите трубопровід".

Експерти Balkan Plumbing також закликали відмовитися від використання окропу, вказавши ті ж причини, що WP Plumbing, але зазначивши, що небезпека стосується дренажних труб з ПВХ. Якщо в трубі є засмічення, гаряча вода буде проходити повільно, і ПВХ може деформуватися.

Якщо не виливати окріп у раковину регулярно – нічого поганого не трапиться. Невелика кількість гарячої води, контактуючи з водопровідною системою, швидко охолоне, тож панікувати не варто.

Старі чавунні труби більш міцніші, ніж деякі сучасні, але при різких перепадах температур метал починає з часом "втомлюватися" і ставати ламким.

Тож дайте окропу принаймні 5-10 хвилин охолонути, перш ніж виливати його у раковину. Сантехніки також рекомендують під час виливання окропу відкрити холодну воду.

Чим же розблокувати засмічення? Фахівці радять використовувати дренажну змійку, яка являє собою довгий шматок згорнутого металевого дроту, прикріпленого до гнучкого металевого кабелю. Потім кабель прикріплюється до рукоятки – ви повертаєте рукоятку, щоб повернути дріт і послабити все, що блокує злив.

Дізнайтеся свій душевний стан - тест у картинці

четвер, 9 травень 2024, 18:12

Душевний стан людини не визначається його настроєм або характером. Цей показник залежить від наявності негативних емоцій і переживань, а також від того, як людина на них реагує. Часто ми настільки глибоко ховаємо почуття, що самі насилу можемо оцінити ...

Психологічний тест: Що ви першим побачили на зображенні

четвер, 9 травень 2024, 17:12

Цей простий тест дозволить краще пізнати самого себе. Досить подивитися на картинку і визначити, що першим ви помітили. Цей варіант відповіді вказує на те, що ви дуже відкрита людина. Можливо, ви занадто сконцентровані на минулому, і воно тягне вас наз...