Не робіть помилок! Чому після варіння гірчить гречка та як цього уникнути

Зіпсувати гречану кашу та інші страви з гречки досить складно, і якщо щось трапляється зі смаком, то винен у цьому найчастіше виробник чи постачальник крупи. Готова крупа починає гірчити або тому, що сорт не відрізняється високою якістю, або тому, що довго зберігалася на складі. передають Патріоти України.

Чому гірчить гречка

  • По-перше, несумлінний виробник міг змішати свіжу сировину з давнішньою і тоді буде зіпсована вся крупа.
  • По-друге, крупа обов’язково зіпсується, якщо вона зберігалася неправильно і вийшов термін зберігання та придатності.
  • По-третє, крупа могла бути погано очищена, і дрібні лусочки стануть причиною неприємного післясмаку.

Щоб уникнути можливих неприємностей, не варто ганятися за «дешевизною», а купувати крупу лише у перевірених постачальників.

Що робити з гіркою гречкою

Викидати продукт необов’язково. Достатньо лише правильно його обробити. Як мінімум потрібно ретельно промити крупу, причому не в холодній воді, як завжди, а в окропі. Після нетривалої термічної обробки з крупи піде неприємний присмак.

Не пропустіть "дзвіночки"! Фішка Android, яка покаже, чи стежать за вами - як працює

середа, 4 червень 2025, 18:30

Близько десятої частини власників смартфонів у світі заклеюють об'єктив пристрою, побоюючись стеження. Фахівці визнають, що ризик справді існує, хоча для шпигунства потрібні чітко визначені умови. Про це пише ITsider, передають Патріоти України. Зловми...

Це може здивувати! Які фрукти містять найбільше цукру

середа, 4 червень 2025, 17:48

Деякі фрукти містять значну кількість природних цукрів (переважно фруктозу, глюкозу і сахарозу). Ось список фруктів, які містять найбільше цукру на 100 грамів, передають Патріоти України.