Не робіть помилок! Чому після варіння гірчить гречка та як цього уникнути

Зіпсувати гречану кашу та інші страви з гречки досить складно, і якщо щось трапляється зі смаком, то винен у цьому найчастіше виробник чи постачальник крупи. Готова крупа починає гірчити або тому, що сорт не відрізняється високою якістю, або тому, що довго зберігалася на складі. передають Патріоти України.

Чому гірчить гречка

  • По-перше, несумлінний виробник міг змішати свіжу сировину з давнішньою і тоді буде зіпсована вся крупа.
  • По-друге, крупа обов’язково зіпсується, якщо вона зберігалася неправильно і вийшов термін зберігання та придатності.
  • По-третє, крупа могла бути погано очищена, і дрібні лусочки стануть причиною неприємного післясмаку.

Щоб уникнути можливих неприємностей, не варто ганятися за «дешевизною», а купувати крупу лише у перевірених постачальників.

Що робити з гіркою гречкою

Викидати продукт необов’язково. Достатньо лише правильно його обробити. Як мінімум потрібно ретельно промити крупу, причому не в холодній воді, як завжди, а в окропі. Після нетривалої термічної обробки з крупи піде неприємний присмак.

Успіння Пресвятої Богородиці: Що обов'язково потрібно зробити 15 серпня, а що народна традиція категорично забороняє

четвер, 15 серпень 2024, 1:01

Православні християни 15 серпня за новим церковним календарем (28 серпня за старим) відзначають Успіння Пресвятої Богородиці. Це велике церковне свято належить до дванадесятих - найважливіших після Пасхи в православ'ї, передають Патріоти України. Що не...

Дачникам на замітку! Коли копати картоплю 2024 року, щоб добре збереглася: найкращі дати

середа, 14 серпень 2024, 22:00

Коли і як цього року копати картоплю: поради та дати за місячним календарем, передають Патріоти України. Термін початку викопування картоплі залежить від багатьох факторів. Зокрема, від сорту, погоди, часу посадки, догляду тощо. Ранні сорти картоплі дл...